Innehållspublicerare

null Förändringar i utdelningen av diabetesmaterial från och med 12.12.2022
12.12.2022

HÄLSOVÅRDEN I PARGAS INFORMERAR

Diabetesmaterial ni nu har avhämtat från skåpet på mottagningen, flyttas till avhämtningsautomaten i S-Market Pargas (Vapparvägen 3, PARGAS). Automaten finns till vänster, då man kommer in via huvuddörren, före Lidl. Automaten är i användbar enligt S-Markets öppethållningstider.

Om Du har tidigare hämtat vårdmaterialen från skärgårdens hälsostation, men vill i fortsättning använda avhämtningsautomaten, kontakta din egen hälsostation.

Beställningarna görs i första hand via elektroniska tjänsten:
https://sote.easiointi.fi/sv/web/parainen-te (du behöver bankkoder för att logga in) men också via telefon under telefontiden, eller med en meddelandelapp (inlämnas i blåa postlådan ”Diabetes” på läkarmottagningen).

Diabetesskötarnas telefontid:
Vardagar kl. 12:00 - 13:00

040 4885 568 (hälsovårdare Carita)
040 4885 506 (hälsovårdare Fredrika)

Vårdmaterial beställs gärna en vecka före avhämtning (OBS. insulinpumpsmaterial beställs 2-3 veckor före avhämtning).

Eftersom det är fråga om en helt ny verksamhet, lönar det sig att i början räkna med längre leveranstider, och beställa materialet i tid. Leveranstiden är också beroende av hur mycket utrymme det just då råkar finnas i automaten, och kan därför töja ut på tiden några dagar.

När materialet är levererat får du ett textmeddelande med information om avhämtningen, och du har då en vecka på dig att hämta ut materialet. Ifall det uppstår problem i samband med avhämtningen, kontakta distributören, tel. 040 6657754 (måndag-torsdag kl 9:00-13:00, fredagar 8:00-12:00).

Från 1.1.2023 tar vårdmaterialutdelningen på läkarmottagningen helt slut och utdelningsskåpet som finns där tas ur bruk.

På samma gång slutar tisdagseftermiddagarnas diabetesmaterialutdelning.

Diabetesmottagningen har flyttat i oktober:
Diabetesmottagningen har under oktober flyttat till läkarmottagningens utrymmen. När du kommer till mottagningen, är ingången hälsocentralens huvudingång. Sätt dig ner i aulan och vänta, så blir du upphämtad därifrån. Alternativt finns där också anvisningar hur du hittar fram.