Länkstig

Kort om Nagu

 

Kort om Nagu

Välkommen till Nagu - ett levande skärgårdssamhälle!

Nagu är ett charmerande kommunområde i Pargas stad i Åbolands skärgård. Nagu består av två huvudöar samt av 3000 mindre öar, kobbar och skär. Det är lätt att förälska sig i Nagu, det kan de drygt 10 000 invånarna sommartid och likaså de 1500 fast bosatta intyga. Befolkningen i Nagu är till ca 70 % svenskspråkig. 

Den kommunala och den privata servicen är väl utvecklad och en mångsidig fritidssysselsättning finns att tillgå.

Lantbruket och turismen är viktiga näringar i Nagu, den service och de varor som produceras i Nagu är av hög kvalitet. 

I Nagu finns mångsidig service; matbutiker, apotek, bensinstation, bank, Alko, hotell, värdshus, restauranger, pizzeria, försäljningsbodar, fiskförsäljning, caféer, grillkiosk, m.m. Nagu har många populära och sevärda båt- och gästhamnar.

För den kulturintresserade är Nagu medeltida gråstenskyrka med sin unika Schwanorgel från 1791 och Själö träkyrka från tiden då Själö fungerade som en förvisningsort för spetälska, värda ett besök. I Sjöfartshuset på Kyrkbacken, intill gästhamnen finns bl.a. modellbyggare Åke Sandvalls fartygsmodeller utställda. 

Matkulturen i Nagu, som inkluderar härlig nypotatis och fiskprodukter, är något som varje besökare i Nagu bör smaka på. 

Det är omöjligt att bli "mätt" på naturen i Nagu, variationerna är oändliga. Nagu har innerskärgårdens lummiga landskap och den yttre skärgårdens karga klippor. I Nagu finns otaligam varierande naturstigar - att inte förglömma den nya pilgrimsrutten St Olavs sjöled, som går igenom Nagu.

Välkommen till Nagu!
I Nagu kan du leva, bo och arbeta och må bra. Nagu är en livsstil!