Innehållspublicerare

null Tips för höstaktiviteter i Skärgårdsstaden Pargas!
31.10.2023

Hösten är här – Njut av naturen i Pargas stad

Hösten har kommit och med den kommer de fantastiska färgerna och läckerheterna från naturen. I Pargas stad finns det många sätt att njuta av hösten och den vackra naturen. Här är några tips om hur du kan tillbringa tid utomhus:

  1. Svampplockning: Hösten och svampplockning hör ihop. Du kan ge dig ut i skogen för att leta efter svamp och njuta av frisk luft. Kom ihåg att bara plocka de svampar som du säkert kan identifiera som säkra. I stadens biblioteksutbud finns ett stort antal svampböcker. Du kan också ta det som en utmaning att lära dig om nya svamparter i höst! Bekanta dig med bibliotekens utbjud här.

  2. Skogspromenader: Ta en promenad längs skogsstigar och fördjupa dig i höstlandskapet. Pargas stad har flera vandringsleder som erbjuder fantastiska vyer. Ta en titt på Visit Pargas friluftsrutter här och Skärgårdshavets nationalparkens naturstigarna här.

  3. Fiske: Hösten är en utmärkt tid för fiske. Om fisken inte nappar är det ändå trevligt att vistas utomhus vid havet!

  4. Utomhusaktiviteter: Tillbringa tid utomhus genom att promenera eller cykla. Prova också på frisbeegolf som du kan spela på Pargas stads olika banor. Frisbeegolf kan spelas på inte mindre än fem platser i Pargas! I Mossala island resort i Houtskär, i Gullkrona och i närheten av gästhamnen i Nagu och i DiscGolf Finby och DiscGolf centralparken i Pargas.

  5. Skördefest: Delta i lokala skördefester eller hjälp dina vänner med skörden, och njut av färska höstdelikatesser!😋

  6. Konstnärliga aktiviteter: Hösten kan vara en inspirationskälla för konstnärliga projekt. Prova målning, fotografering eller andra kreativa hobbyer. Du kan också samla höstlöv och kottar för hantverksändamål Skärgårdens medborgarinstitut Kombi erbjuder även ett mångsidigt utbud av inspirerande konstkurser! Utforska Kombis hela kursutbudet här.

  7. Utomhusmåltider: Ordna utomhusmåltider med din familj eller vänner, till exempel i din trädgård, vid bryggan eller i en park. Den vackra centralparken i Pargas fungerar utmärkt som utflyktsmål även på hösten.

  8. Utsiktstorn: Gör en utflykt till utsiktstornen för att beundra höstens landskap. På Pargas stads område finns flera utsiktstorn där du kan njuta av fantastiska vyer. Du hittar de bästa vyerna på: 

Hösten är den perfekta tiden att njuta av utomhusaktiviteter och naturen i Pargas stads område. Hitta dina egna favoriter och ge dig ut på äventyr!

Vi önskar alla en njutbar höst med oförglömliga stunder i naturen! 🍂🌲🍁