Malms skola klubbar

Finlandsmodellen klubbar i Malms skola

Anmälningslänken Malms skola

Information om klubbarna

Klubbarna är kostnadsfria att delta i! Ett litet mellanmål hör till klubben. Klubben pågår hela läsåret. Behövs 5 anmälda för att klubben skall starta! Anmälningstiden är 25.8-3.9.
Förfrågningar till tove.dahlen@pargas.fi
Klubbarna startar vecka 37, om inte det meddelats om annat. Paus har alla klubbar vecka 42, vecka 50 är sista klubbveckan för terminen. Vårterminen startar upp vecka 2, paus vecka 8 och sista klubbveckan för vårterminen är vecka 50. Röda dagar då skolan har ledigt är det inte heller klubbar på.

Matklubben åk 3-4 Måndag kl. 14.00-16.00 start 11.9.
Klubben är i ungdomsgården PIUG, ledare för klubben är Sussi på 4H. I klubben planerar vi tillsammans vad vi skall göra för gott då vi träffas. Vi varierar med att laga mat och att baka och vi är även ute ibland och lagar mat utomhus. Sussi har många års erfarenhet att leda matklubbar för barn och vill även ge en tanke om vad vi sätter i oss för mat. Hur skall man tänka så att kroppen skall må bra. Max antal deltagare 10st.

Bowlingklubben åk 5-6, Måndag kl. 14.15-15.45, start 11.9.  OBS INHIBERAD!!!
 

Dataspelsklubben åk 3, Tisdag kl. 14.15-15.15, start 12.9.
Dataspelsklubben håller till i ungdomsgården PIUG, så deltagarna går dit efter skolan. Ledare för klubben är killarna i firman Archipelago Technics från Pargas. De har ett stort intresse av dataspel och spelar ganska mycket själva. I klubben får deltagarna åka bakåt i tiden och se hur spelen har utvecklats för att sedan ta oss mot framtiden och dagens spelvärld. Vi går också igenom hur spel är uppbyggda och är ni riktigt på gång så kan vi försöka göra ett eget spel. Det vi också funderar på är hur man skall kunna sköta skola, mat, motion och spel. Att för att bli bra spelare så måste även kroppen mat och motion och sömn. 

Film och Fotoklubben åk 5-6, måndagar 14.15-16.15 i skolan OBS startar v. 39 (25.9)
I denna klubb använder vi olika kameror, och telefonen, för att skapa foton och filmer. Vi testar olika tekniker för att fånga coola och intressanta bilder, både stilla och rörliga. Vi går igenom olika film- och fotovinklar, dess betydelse, hur man skapar en berättelse och hur man följer en röd tråd. Vi tittar också på hur man klipper film och editerar foton. Vi har roligt tillsammans och till sist har du en portfolio med många fina bilder och videon. Maxdeltagare 10st Ledare; Amanda Båge

Konstklubben åk 4 Onsdag kl. 14.10-16.00 i skolan. Start 13.9
Är du intresserad av att skapa med färg eller lera, tycker du att ni har för lite bildkonst i skolan. Då skall du delta i konstklubben. I klubben får man pröva på konst, formgivning och hantverk. Använda hela sin fantasi, undersöka och experimentera på olika material.  Max deltagare 10 st. Ledare; Arwen Mereboer