Innehållspublicerare

null Seglats med storbåt Tacksamheten Nagu – Sottunga

Börjar: 16.08.2022

Slutar: 18.08.2022

Plats:
Nagu - Sottunga
Nagu Utskären

I augusti har du möjlighet att följa med på en unik segeltur längs St. Olofs Waterway från Nagu till Sottunga (på Åland). Vi seglar genom en mindre bekant del av vår vackra skärgård.
Resan börjar från Nagu kyrkby, där den ståtliga medeltida st. Olofs kyrka reser sig mitt i byn. I byhamnen kan ni stiga ombord på den traditionella träbåten Storbåten Tacksamheten. Under första dagen seglar vi till den lilla skärgårdsbyn Brunskär vid Skiftet. Brunskär har varit bebott sedan medeltiden och det berättas att munkarna från Kökar ofta besökte ön på deras predikoresor. Vi får höra mera om ön på en guidad promenad. Vi övernattar på Brunskär i den lokala byföreningens utrymmen. Efter frukost seglar vi mot Sottunga i den Åländska skärgården. Sottunga är den minsta kommunen i Finland med under 100 invånare. På Sottunga övernattar vi i stugor. Härifrån fortsätter vandringen mot Långnäs, Lemböte och Mariehamn.

Priset på resan är 275 € / person. I priset ingår seglatsen, inkvartering, 2 lunch på seglatserna, middag, guide och morgonmål på Brunskär samt moms.

BOKNING: https://saaristovaraus.bookingonline.fi/stable/tapahtuma.jsp?teema_id=2030&id=35518-37880&pvm=16.08.2022&tid=2762371&kieli=SWE

Rättvisa. Hållbarhet. Hop. Stafettpilgrimsvandring 2022.

Kom med ​​på det mest imponerande vandringsevenemanget sommaren 2022. Du kan vara med på en enstaka etapp eller vara med under en längre tid. St. Olofs rutter är vidare ansluten till de nordiska historiska pilgrimslederna mot Trondheim. Genom att delta blir du en del av en bredare rörelse som sträcker sig över flera generationer. Du blir på en resa av rättvisa, hållbarhet och hopp.

Länk:
https://stolavwaterway.com/blogg/stafettvandring-2022/

Bilder:

Tapahtumien haku

Tapahtumien haku

Evenemang

Händelser hittades: 24 st