Innehållspublicerare

null Kulturkompis verksamheten startas upp i Pargas
06.02.2019

I Pargas arbetar man som bäst för att starta upp verksamheten Kulturkompis. En kulturkompis är frivillig vän som kommer med kunden som sällskap och stöd till olika kulturevenemang och -platser. Kundmålgruppen för projektet är till en början äldre. Projektet är ett samarbete mellan Pargas stads kulturenhet och Röda korsets Pargas avdelning.

Kulturkompis-förmedlingen kommer att ske via Röda Korset, onsdagar kl. 10-14 fr.o.m. den 27.2. Kunden ringer för att boka en kulturkompis och de kan sedan tillsammans besöka t.ex. museum, teater eller konserter, men också gå t.ex. till stranden, biblioteket eller på café. Stadens egna kulturevenemang kommer att ha gratis eller ett förmånligare inträde för kompisarna. Även olika samarbetsparter i både Pargas och Åbo tar gärna emot kompisar till ett rabatterat pris. Informationstillfälle för samarbetsintresserade organisationer hålls den 13.2 i Pargas stadshus kl. 17.30 (mötesrum Skansen, 3:e våning).

En kulturkompiskurs kommer att hållas den 25.2 kl. 17-20 i stadshuset i Pargas (mötesrum Skansen, 3:e våning). Kursen hålls på både svenska och finska enligt behov. Anmälan görs senast den 22.2 till kulturkompis@pargas.fi.

Enligt plan och intresse kommer även kursen att hållas längre ut i skärgården senare under våren. Alla kulturintresserade kulturkonsumenter kan bli kulturkompisar!

Kontakt och mer information:
Lisa Taulio, koordinator för Kulturkompis-projektet, tfn 045 2358249
Fia Isaksson, kulturchef, Pargas stad, tfn 050 5962601
www.pargas.fi/kultur