Innehållspublicerare

null Archipelago Sea Jazz presents: Mika Kallio Gong Odyssey

Börjar: 14.04.2023 vid 19:00

Slutar: 14.04.2023 vid 19:00

Plats:
Korpoströmsvägen 832
Korpo

I april vankas det toppjazz i marin miljö när den spännande ensemblen Mika Kallio Gong Odyssey uppträder i Skärgårdscentrum Korpoström.

Slagverkskonstnären Mika Kallios fjärde soloskiva Gong Odyssey släpptes i juni 2022, och togs emot med entusiasm. Huvudrollen på albumet som hör till årets skivhändelser innehas av gongar, det vill säga runda slagverk av metall i olika storlek. Karakteristiskt för gongar svävar skivans kompositioner i gränslandet mellan ambient och improviserad musik. Kallio kastar sig djärvt ut i okartlagda territorier och skapar en ljudrymd där tiden upphör att existera.

På livespelningar väcks kompositionernas eteriska ljudlandskap till liv av en mångsidig och kreativ ensemble bestående av den inhemska jazzens främsta garde. Keybordisten och trummisen Jussi Fredriksson, träblåsaren Max Zenger och trummisen Jaska Lukkarinen uppträder som virtuoser inte bara på sina huvudinstrument utan också på gongar och andra slaginstrument. ”Jag är verkligen tagen av att få göra en gongresa omgiven av de här toppbegåvningarna”, säger Kallio.

Mika Kallios (f. 1974) spel har alltid definierats av bredd, en lyhörd känslighet och förmåga att få trummorna att låta på ett sätt som berikar ensemblen som ackompanjeras. Den här internationellt uppskattade improvisationsmästaren är känd speciellt för sina duoinsatser med saxofonisten Mikko Innanen och trumpetaren Verneri Pohjola, sin medverkan i slagverksensemblen Kallio Slaaki samt projektet IMPULSION tillsammans med danskonstnären Satu Rinnetmäki.

Mika Kallio – gongar och syntetisator
Jussi Fredriksson – gongar och syntetisatorer
Jaska Lukkarinen – gongar, syntetisator och slaginstrument
Max Zenger – basklarinett, kontrabasklarinett och slaginstrument

Biljetter 15 euro på Tiketti.
Längd ca 1 timme. Ingen åldersgräns. 

Länk:
https://www.facebook.com/events/589673646385968

Bilder:

Tapahtumien haku

Tapahtumien haku

Evenemang

Händelser hittades: 1 st