Innehållspublicerare

null Aktivitetstips för hemmadagar
13.09.2020

Här hittar du aktivitetstips för hemmadagar!

 

TIPS FRÅN KULTURSIDAN

 

Material från ParTV

Glänta på ParTVs arkiv, det kommer att dyka upp material som har gjorts på 80- och 90 talet.

Materialet hittar man på Pargas Kultur – Parainen Kulttuuri youtube-kanal också efter sändningarna eller så kan man se dem via Pargas Kultur – Parainen Kulttuuri Facebook sida.

Kulturhemma

Just nu är alla hem kulturhem. Hurdan konst och kultur sysslar du med där hemma? Dela ditt kreativa tips och du är med i den veckovisa utlottningen av Kultur hemma-priset!
Mera info: www.kulturhemma.fi och på FB.

 

MOTION

 • Jumppavideon publicerades under våren på FB Pargas Idrott / Parainen Urheilu och YouTube.
   
 • Bekanta dig med våra naturstigarhttps://www.pargas.fi/sv/naturstigar-och-vandringsleder/
   
 • Känner du redan till vår 18-håls frisbeegolf bana? Vi har en omväxlande och utmanande frisbeegolfbana i Finby som lämpar sig för alla åldrar: https://www.pargas.fi/sv/frisbeegolf/
   
 • Street workout område i Nagu: vid Kyrkbackens skola finns redskap för dig som gillar att träna utomhus. Här finns bl.a. redskap för mag- och ryggmuskelövningar, olika räcken, ringar osv. På alla redskap finns anvisningar för hur du korrekt utför övningarna.
   
 • Pargas IF Orientering och Pargas stad Idrott bjuder på motionsorientering i Pargas och Nagu. Banorna passar alla, och nu är en ypperlig tid att röra sig ute i skogen, ensam eller tillsammans med någon familjemedlem. Kartan hämtar du bredvid stadshusets huvudingång, från gröna postlådan. Använd handskar när du tar kartan från lådan. Banorna är ute ca en vecka, vi meddelar här och på orienterarnas hemsida när det kommit en ny bana. Första banorna är i Munkviken (lätt) och i Norrby. Kartorna är gratis, kanske vi ses i skogen, på behörigt avstånd 
   

Forskningar visar att motion påverkar positivt fysisk och psykisk hälsa. Se rekommendationen för hälsofrämjande motion, bli inspirerad och ta hand om din egen hälsa! 

Följ med våra sidor på FB Pargas Idrott/Parainen Urheilu. Här hittar du dagens tips, våra jumppavideon och sådant vi ordnar tillsammans med olika föreningar!
 

LÄS EN BOK, SE EN FILM

Om du har ett bibliotekskort och en pinkod kan du använda bibliotekets e-material som du hittar på www.blanka.fi under sidan E-material. Du kan läsa en bok, lyssna till en ljudbok, se en film, läsa en tidning eller lyssna till musik. 

Behöver du hjälp? Instruktioner för hur du går tillväga finns på samma sida. Du kan också ringa oss vardagar kl. 9 – 15 till telefonnummer 044 354 5284 så hjälper vi till.  
 

BESÖK MUSÉER VIRTUELLT


Historiarum.fi

Vandringsled på Gamla Malmen. Med hjälp av din smarttelefon kan du fritt bekanta dig med Gamla Malmens många intressanta personhistorier och historiskt värdefulla byggnader. Scanna in QR-koden på skyltarna längs vandringsleden och ta del av berättelser från Gamla Malmen.

Levande historia i  skärgårdsmuseerna

10 filmer med anknytning till de åboländska museerna. Filmerna är gjorda i dokumentär stil och är 5-8 minuter långa. De gestaltar historia, kulturarv och livsstil i skärgården.
https://www.youtube.com/channel/UC0MCp4lvkUhKhrpvY79Rb8A 

historiarum.fi

Skärgårdshistoria med många sinnen
Åbolands historia och rika kulturarv presenteras med filmer och ljudmiljöer.
 

MEDBORGARINSTITUT KOMBIS ONLINE-KURSER

Särgårdens medborgarinstitut Kombi erbjuder flera korta gratis online-kurser. Kurser i data, kost och mat, motion med mera. Det dyker upp flera efter hand så det lönar sig att kolla på https://kombi.pargas.fi/  så får du den senaste informationen!