Breadcrumb

Grönområden och lekplatser

Grönområden och lekplatser


Stadens allmänna grönområden, däribland lekplatserna och de officiella badstränderna underhålls av Teknik och infra.

Hittar du brister inom grönområden, kan du gärna göra serviceförfrågning eller ge feedback för

 

Här kommer du till Pargas stads Lekplatsers och andra aktiviteters karta

Här kommer du till Pargas stads Lekplatsers säkerhetsdokument.

Här kommer du till frisbeegolfbanor i Pargas stad

 

Centralparken i Pargas

 

I Pargas Centralpark finns det många aktiviteter för alla åldrar. Du kan packa matsäck med och njuta av en picknick i parken. Man kan spela minigolf, frisbeegolf samt strandvolleyboll och strandhandboll i Centralparken. I parken finns också ett utomhusgym nära lekparken, och den 2,7 kilometer långa promenaden vid Sundet som går genom parken passar perfekt för en löp- eller promenadtur. Det finns också gott om bänkar och picknickbord för dem som behöver ta en paus.

Barn i alla åldrar trivs i lekparken i Centralparken! Lekparken har klätterställningar och rutschkanor som du inte ser varje dag. Det finns nya komprimerande sopkärl som fungerar med solenergi, och i omedelbar närhet finns även allmänna toaletter.

Året 2023 fick Pargas Centralpark för andra gången GFA-priset för den högkvalitativa skötseln av parkområdet. Parken erbjuder utmärkta möjligheter för dagsutflykter, och det bästa är att den är lätt att nå! Du kan ta dig dit med buss från skärgården eller från Åbo, och precis intill parken finns gratis parkeringsplatser och cykelställningar. 

 

Adress: Strandvägen 5b, 21600 Pargas

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Du hittar mera bilder av klätterställningen bakom denna länk.