Breadcrumb

Lediga jobb

Lediga jobb

Skärgårdsstaden söker nya medarbetare!

Pargas stad är en unik skärgårdsstad med ca 15 300 invånare i Skärgårdshavets västra del. Ändå ligger vårt centrum nära de stora städerna: du kör till Åbo under en halv timme (23 km) och avståndet till Helsingfors  är 173 km och till Tammerfors 180 km.  Vi är en tvåspråkig ort, här kan du mycket väl använda båda inhemska språken.

Vår stad är en viktig arbetsgivare på orten och vi är totalt cirka 1 000 anställda. Vi har gjort upp vår stadsstrategi med temat Kreativ skärgård, vilket innebär bl.a. att vi är nyfikna, framåtsträvande och fördomsfria. Vi vågar lita på våra starka sidor och vara annorlunda – skulle du vilja bli en av oss?

Du hittar information om våra lediga arbetsplatser här på vår webbplats, i tjänsten Kuntarekry.fi,  i lokaltidningarna (Åbo Underrättelser och Turun Sanomat) och dessutom på Arbetsministeriets webbplats www.mol.fi. 


 

NÄRINGSLIVSTJÄNSTER

Turismchef

Pargas är en skärgårdsstad med ca 15 000 invånare, där småstadsidyll, kultur och historia kombineras med de vackra skärgårdslandskapen och utskären. Nu söker vi Dig, som är professionell inom besöksnäringen, för att utveckla och koordinera den växande turismen i skärgården som turismchef vid stadens näringslivstjänster. 

Vi erbjuder Dig en möjlighet att vara med och utveckla turismen i världens vackraste skärgård på ett hållbart sätt och berätta om skärgårdsstadens turismmöjligheter för omvärlden.

Till dina uppgifter hör att aktivt marknadsföra vår skärgårdsstad, utveckla turismstrategin samt att samarbeta med olika intressentgrupper och turismföretagare. Du bär huvudansvaret för turismfrågor inom vår stad och till din hjälp har du ett motiverat turismteam. Du fungerar även som förman för teamet. Du är van att arbeta och fatta beslut självständigt och du uppskattar det arbete som utförs tillsammans med turismteamet för att nå de gemensamma målen. Du har utmärkt nätverks- och samarbetsförmåga och känner dig hemma på såväl mässor som press- och virtuella möten. Du har erfarenhet av försäljning och marknadsföring och förstår betydelsen av de möjligheter som digitaliseringen erbjuder.  
 
Pargas stads turismstrategi för åren 2021–2025 har nyligen blivit färdig och en av dina viktigaste arbetsuppgifter är att genomföra denna strategi. För att nå framgång i strategiarbetet bör du ha förmåga till strategiskt tänkande, ha erfarenhet av utvecklingsuppgifter och ha utmärkt kännedom av turismbranschen och affärsverksamhet. Du har tidigare arbetat med kunskapsbaserad ledning och utnyttjat analytik i beslutsfattandet. 
  
Du kommunicerar minst på finska, svenska och engelska, och har för tjänsten lämplig utbildning och arbetserfarenhet. Vi värdesätter tidigare ledarskapsuppgifter och erfarenhet av projektplanering. 


För mera information: Turismchef Niina Aitamurto, +358 40 488 6093 ti 4.5 kl. 13–15 och fr 7.5 kl. 9–11.

Arbetet börjar enligt överenskommelse.

Sänd din ansökan  till adressen pargas@pargas.fi eller Pargas stad, Registraturen, Strandvägen 28, 21600 Pargas senast 16.5.2021. Märk kuvertet eller e-posten med: "ansökan turismchef".            
 
Behörighetskrav: lämplig yrkeshögskoleexamen eller motsvarande utbildning på institutnivå, kännedom av turismbranschen, goda muntliga och skriftliga kunskaper i finska och svenska, och för tjänsten tillräckligt goda kunskaper i engelska   


 

SVENSKSPRÅKIG UTBILDNING

Elevassistent, visstidsanställning, Kyrkbackens skola

Lärare inom småbarnspedagogik, deltid, visstidsanställning, Kyrkbackens förskola

 

SMÅBARNSPEDAGOGIK

Daghemsföreståndare, visstidsanställning, Kirjala daghem

Lärare inom småbarnspedagogik, visstidsanställning, Björkhagens daghem

Gruppfamiljedagvårdare, visstidsanställning

 

Barnträdgårdslärar- och barnskötarvikariat

Inom småbarnspedagogiken i Pargas finns det pågående rekrytering av korttids- och långtidsvikariat för barnträdgårdslärare och barnskötare, kolla videon

I Pargas kommunområde finns det nio daghemsenheter och fem gruppfamiljedaghem. Skiftomsorg i Pargas kommunområde erbjuds i daghemmet Villa Kamomilla. Lämpliga arbetsuppgifter och arbetsenheter bestäms tillsammans med arbetstagaren/arbetssökanden. Information om stadens lediga arbetsplatser finns på stadens webbsidor och på Kuntarekry.fi.

Utbildning eller lång erfarenhet av motsvarande uppgifter samt tillräcklig förmåga att i tal och skrift använda svenska och finska språken är önskvärt. Även studerande inom branschen är välkomna som vikarier. Lön enligt arbetskollektivavtal.

Skärgårdsstaden erbjuder en inspirerande miljö och en god arbetsgemenskap. Tyngdpunkter inom småbarnspedagogiken är skärgårdskultur, tvåspråkighet och utomhuspedagogik. Vi uppmuntrar till hänsyn, kreativitet och mångprofessionalitet.

Vänligen kontakta daghemsföreståndare Monika Karlsson,  monika.karlsson@pargas.fi, tfn. 050 533 3478 om du är intresserad av att arbeta hos oss.


 

SOCIAL- OCH HÄLSOVÅRD

 


Vaccinatörer (corona)

Pargas stads hälsovårdsenhet anställer hälsovårdare och sjukskötare som vill komma och hoppa in och vaccinera Covid19 vaccin.

Har du LOVe (intyg över genomförd tentamen i läkemedelsbehandling) och vaccintationslovet i skick? Då är de den rätta person vi söker dig! Vaccinationslovet kan även utföras hos oss.

Beroende på hurdana mängder hälsovårdsenheten får in vaccin, vaccinerar vi dagtid, kvällstid och veckoslut.

Du behöver ha tillräcklig förmåga att i tal och skrift använda svenska och finska språket.

Vi utgår att den sökanden innehar det vaccinskydd som lagen om smittsamma sjukdomar § 48 förutsätter. Lön enligt tjänstekollektivavtal.

Ansökan lämnas i första hand in elektroniskt via www.kuntarekry.fi jobbnyckel 342938.  
Ansökan och behövliga intyg kan även lämnas in under adress Pargas hälsovårdscentral/Kirsi Lehtikankare, Vapparvägen 15a, 21600 Pargas, eller per e-post halsocentralen@pargas.fi senast den 31.5.2021 kl. 12.00. 

Ring eller maila och fråga, berättar gärna mera!
tf Vårdchef Janette Sundqvist tel.  040 488 5503 janette.sundqvist@pargas.f

 

Närvårdare, hemvården

Vi söker en närvårdare till Pargas stads hemvård

Närvårdarens arbete i hemvården är kundorienterad och rehabiliterande vård som sker hemma hos kunden. Arbetet omfattar förutom primärvård även sjukvårdsuppgifter. Syftet med arbetet är att ge stöd och vård till kunder som inte har anhöriga som kan hjälpa och som behöver stöd i vardagliga sysslor och aktiviteter.

Arbetet i hemvården är självständigt, rörligt och omväxlande. Närvårdarna arbetar i morgon- och kvällsskift. Sjukskötare arbetar i hemvårdens team som stöd för närvårdarna och teamledarna ser till att arbetet löper smidigt. Vi är en utvecklingsvänlig arbetsgemenskap. Därför erbjuder vi dig en arbetsplats där du kan utvecklas i ditt yrke och mångsidigt utnyttja dina kunskaper i ditt arbete. Vi har både svensk- och finskspråkiga anställda i våra team. Vårt arbetsklimat är öppet och uppmuntrande.

Av dig önskar vi ett positivt och aktivt grepp. Vi uppskattar förmåga till självständigt arbete, flexibilitet, ansvarskänsla och samarbetsförmåga.

Vi förutsätter att du har en närvårdarexamen eller annan motsvarande examen samt tillräcklig förmåga att i tal och skrift använda svenska och finska. Lönen bestäms enligt tjänste- och arbetskollektivavtalet. Den valda ska före tillträdet uppvisa ett godtagbart läkarintyg över sitt hälsotillstånd. På grund av arbetets natur är ett giltigt körkort till fördel.

Vi önskar i första hand elektroniska ansökningar via tjänsten www.kuntarekry.fi, arbetsnyckel 361613. Ansökan med relevanta betyg och intyg kan också skickas till adressen: Pargas stad, social- och hälsovårdsavdelningen, Strandvägen 28, 21600 Pargas eller till socialcentralen@pargas.fi, senast 27.5.2021 kl. 12.00.

Ta gärna kontakt om du vill höra mer om vårt arbete i hemvården. Vi skolar in dig i arbetet och därför kan du modigt söka jobbet även om du inte har erfarenhet av att jobba i hemvården.

Tilläggsinformation ges av teamledare, ansvarig handledare Monika Gestranius, tfn 044 358 5840, monika.gestranius@pargas.fi.

 

Fortlöpande rekrytering till längre och kortare vikariat: NÄRVÅRDARE till äldreomsorgen, hemservice/Pargas

Behörighetsvillkor för närvårdare: Närvårdar- eller annan motsvarande examen samt tillräcklig förmåga att i tal och skrift använda svenska och finska språken.

Vikariaten kan även sökas av vårdstuderande och av andra yrkespersoner inom hälsovården.

Av dig önskar vi ett positivt och aktivt grepp. Vi erbjuder dig varierande arbetsuppgifter med konkurrenskraftig lön i en modern verksamhetsmiljö.

Registrera dig i vårt vikarieregister och fyll i en ansökan genom länken nedan (sök arbetsplats). Vi kontaktar dig sedan för att komma överens om en tid till intervju.

När du kommer på intervju, ta identitetsbeviset och dina examens- och arbetsintyg i original med dig. Om du är studerande, ta ett utdrag ur studieregistret med dig.

Ansökan ska i första hand lämnas in i elektronisk form via www.kuntarekry.fi, jobbnummer 134087. Ansökan med relevanta intyg kan även lämnas in till Pargas stad, social- och hälsovårdsavdelningen, Strandvägen 28, 21600 Pargas eller skickas till socialcentralen@pargas.fi

Närmare information ges av Maarit Silván tfn 050 596 2615 eller Monika Gestranius   tfn 044 358 5840.

 

Semester- och arbetsledighetsvikarier inom hälsovårdens och äldreomsorgens alla yrkesgrupper

Pargas stad behöver SEMESTER- och ARBETSLEDIGHETSVIKARIER inom hälsovårdens och äldreomsorgens alla yrkesgrupper (socionom, närvårdare, sjukskötare.

Ansökan skall i första hand lämnas in i elektronisk form via www.kuntarekry.fi

Ansökan med tillhörande betyg och intyg kan även inlämnas till social- och hälsovårdsavdelningen, Pargas stad, Strandvägen 28,21600 Pargas eller socialcentralen@pargas.fi

SJUKSKÖTARE
Behörighetsvillkoen för uppgiften är sjukskötarexamen. Uppgiften förutsätter iniativförmåga, ett levande intresse för arbetet med patienter, stresstålighet, förmåga till självständigt arbete samt god samarbetsförmåga. Språkkraven är tillräcklig förmåga att i tal och skrift använda svenska och finska språken. Lön enligt tjänstekollektivavtal. www.kuntarekry.fi, jobbnummer: 165947

NÄRVÅRDARE
Behörighetsvillkor: Närvårdar- eller annan motsvarande examen samt tillräcklig förmåga att i tal och skrift använda svenska och finska språken. Lön enligt arbetskollektivavtal. www.kuntarekry.fi, jobbnummer: 165948.

VÅRDBITRÄDE
Behörighetsvillkor för vårdbiträde: Lämplig utbildning eller lång erfarenhet av arbete. Tillräcklig förmåga att i tal och skrift använda svenska och finska språken. Lön enligt arbetskollektivavtal. www.kuntarekry.fi, jobbnummer 165956.

ANSTALTSBITRÄDE
Behörighetsvillkor är utbildning eller lång erfarenhet av motsvarande uppgifter samt  tillräcklig förmåga att i tal och skrift använda svenska och finska språken. Lön enligt arbetskollektivavtal. www.kuntarekry.fi  jobbnummer: 165958.

Kontakta:

 • vik vårdchef Janette Sundqvist/ skärgården 040 488 5503
 • vik avdelningsskötare Jaana Orava / Bäddavdelning 040 488 5524
 • avdelningsskötare Sari Gustafsson / Malmkulla 040 488 5843
 • äldreomsorgsledare  Marjut Hacklin / Grannas, Nagu 040 488 5589
 • äldreomsorgsledare Erja Rajakangas / Regnbågen, Korpo 040 458 0400
 • äldreomsorgsledare Johanna Rankio / Fridhem, Houtskär 040 488 5590
 • ansvarig sjukskötare Denina Björklund/ Aftonro, Iniö  050 439 1957
 • ansvarig sjukskötare Tove Lehtinen  / hemsjukvården, Pargas 040 488 5566
 • tf enhetschef Krista Hyytiäinen / äldreomsorgsenheten, Pargas 050 596 2614
 • ansvarig handledare Maarit Silván / hemvård, Pargas 050 596 2615
 • ansvarig handledare Monika Gestranius / hemvård Pargas 044 358 5840
 • ledare för serviceboende Carina Willberg /serviceboende, Pargas 040 020 2848
 • minneskoordinator Emma Soveri / dagverksamhet för äldre 050 569 1814

eller per e-post fornamn.efternamn@pargas.fi

Stödpersonverksamhet inom handikappservice

Handikappservicen i Pargas stad söker stödpersoner för ungdomar och vuxna personer som p.g.a. handikapp eller sjukdom har särskilda behov. Stödpersonen stöder och hjälper under fritidsaktiviteter.  

Stadens handikappservice gör ett tidsbundet uppdragsavtal med stödpersonen för ett kalenderår åt gången. Stödpersonen bör vara minst 16 år gammal.  Stödpersonstimmar kan beviljas högst 10 timmar/månad. Arvodet är 10 €/timme. Som kostnadsersättning utbetalas högst 60€/2mån. Ifall den stödbehövande är minderårig skall stödpersonen visa upp ett straffregisterutdrag innan hen inleder sitt uppdrag.

Stödpersonen får ej vara en anhörig till den stödbehövande. Stödpersonen binder sig till gemensamt uppsatta mål. Stödbehövande/vårdnadshavaren till stödbehövande kommer tillsammans med stödpersonen överens om träffarnas innehåll.

Närmare information ges av socialhandledare Tarja Teijula, tfn 040 488 6083 eller  tarja.teijula@pargas.fi