Breadcrumb

Skärgårdscentrum Korpoström

Skärgårdscentrum Korpoström

Vetenskap och natur möter kultur och konst i besökscentret.

Längst söderut på ön Korpo ligger Skärgårdscentrum Korpoström som bjuder på upplevelser och lärorika möten med skärgården ur historisk, kulturell och naturvetenskaplig synvinkel.
 

Utställningar och Knattelabb

Skärgårdscentrum är känt för sina varierande konstutställningar och utställningar om skärgården, men har de senaste åren mer än något annat blivit barnfamiljernas vallfärdsmål. Förklaringen är det Knattelabb som sommartid låter barn (och deras nyfikna föräldrar) få pröva på marinbiologens vardag både på stranden och i labbet.

Förklaringen till besökscentrets mångsidiga program hittas i den lista av organisationer som är verksamma i byggnaderna året om: Åbolands skärgårdsstiftelse, Forststyrelsen (Skärgårdshavets nationalpark), Pargas stad och Åbo Akademis enhet för Miljö- och marinbiologi. Skärgårdscentrum samarbetar dessutom nära med Skärgårdshavets Biosfärområde och med lokala kultur- och konstnärsföreningar.

Sommartid finns all tänkbar service som gästhamn, hotell och restaurang till hantverksförsäljning, bränslestation och mataffär.

Hemsida Skärgårdscentrum Korpoström
Facebooksida Skärgårdscentrum Korpoström
Instagramsida Skärgårdscentrum Korpoström
@skargardscentrum #skärgårdscentrumkorpoström


knattelabbet skärgårdscentrum korpoström