Murupolku

Meidän lukio

Meidän lukio

Esittely

Paraisten lukio on pieni sympaattinen saaristokaupunkilukio, jonka vahvuutena ovat monipuolinen kurssitarjonta, pätevä ja ammattitaitoinen opetus sekä ajanmukainen tilat ja it-laitteisto syksyllä 2023 valmistuneessa Oppimiskeskus Bravassa.

Ryhmäkoot ovat optimaaliset, mikä mahdollistaa sen, että opettajat todellakin tuntevat opiskelijansa ja osaavat ottaa opiskelijoiden erilaiset oppimisen tavat yksilöllisesti huomioon. Opiskelijoille on tarjolla lisäksi hyvät ohjaus-, tuki- ja opiskelijahuoltopalvelut.

Kaksikielinen lukiokampus yhdessä Pargas Svenska Gymnasiumin kanssa mahdollistaa sen, että opiskelija voi suorittaa kursseja halutessaan myös ruotsinkielellä. Perustehtävämme on taata jokaiselle opiskelijallemme mahdollisimman hyvä ja monipuolinen yleissivistys.

Olemme sijoittuneet valtakunnallisissa lukiovertailuissa erinomaisesti monena vuotena (mm. STT:n lukiovertailun paras pieni lukio keväällä ja syksyllä 2023), mikä kertoo, että olemme onnistuneet tehtävässämme. 

Nuorisokulttuuri

Paraisten lukio tekee yhteistyötä kaupungin kulttuuritoimen kanssa. Lisäksi lukio osallistuu vuosittain Joka Koulu Soi -tapahtumaan.

Kansainvälinen yhteistyö

Paraisten lukio on jo vuosia osallistunut Erasmus+hankkeisiin. Uusi hanke VOIMA käynnistyi yhteistyössä espanjalaisten, saksalaisten ja ranskalaisten koulujen kanssa syksyllä 2023.