Till innehållet

 


Gäddan och gänget i Folkhälsans daghem Bantis

 

Gäddan och gänget hos Gullvivorna i Bantis

I början av augusti kom Gäddan och gänget till Bantis i en sump. Först besökte de Gullvivornas avdelning och hälsade på där. Då hade inte alla barnen ännu börjat utan många hade ännu semester. Men de barn som var på plats och de som då kom och bekantade sig, fick träffa Gäddan och gänget. Vissa barn hade träffat Gäddan och gänget redan tidigare under året och kunde berätta för oss som träffade dem första gången vilka de var och vad som fanns med i sumpen.

Bantis.JPG 

Eftersom tiden var lite knapp hann vi inte göra så mycket annat med Gäddan och gänget än bekanta oss med dem och leka med dem inne i våra rum. Denna sump upplevde vi att passade väldigt bra in i vårt rum speciellt vid väggen där vi har vårt fisknät. Barnen satt gärna vid fisknätet och lekte med Gäddan och gänget där.

Men Gäddan var nog även med oss på samlingarna och frågade barnen om de kände till vad som barn har rätt till och tillsammans diskuterade barnen, vi vuxna och Gäddan om detta. Barnen färglade även en gädda på bild som de sedan klippte ut och som vi tillsammans limmade in i en av Gäddan och gängets mappar, där skrev vi även lite kort om vad barnen i Gullvivorna tyckte att hörde till barnens rättigheter. Tanken med Gäddan och gänget var väldigt rolig och de material som han hade med i sumpen och som han fått med under sin resa var intressant att titta på.

Upp