testi

Till innehållet

Gäddan och Kirsikkalaakso-gruppen

3.12.2018 Gäddan och gänget - Kalakamut

Blogi_ Kirsikkalaakso_paranneltu.jpgHej på er alla!
Vi här i Kirsikkalaakso-gruppen har glädjen att berätta om höstens äventyr med Gäddan-fisken. Vi bor alla på en ö och därför har vi ett stort hav på vår vägg. Det simmar fiskar i vårt hav och där finns även ett nät. Det hände sig en dag att en Gädda uppenbarade sig i vårt nät. Vi bestämde oss för att sköta om Gäddan och låta den bekanta sig med barnen i gruppen. Gäddan har besökt barnens hem och följt med hur barnen tillsammans med föräldrarna har fyllt i ett stort häfte där de berättat vad de gjort under besöket. I häftet kan man även läsa vilka nya namn barnen hittat på åt ön de bor på. Om barnen skulle få namnge sina hemöar, skulle de kunna heta Skattön, EJ-höga ön, Legoön, Sångön, Kivaön eller Husön.
Vi ville självklart ha Gäddan med i våra lekar, så Gäddan har fått vara med på våra utfärder. En gång var vi ut och gå på Gamla Malmen och sjöng ”Ellan tuvan pihalla”–sången. Gäddan var mycket ivrig att lära sig nya barnsånger. Det är rätt så nytt för Gäddan att vara uppe på torra land, men den trivs ändå på våra promenader, kanske för att vädret så här i slutet av hösten inte är för torrt eller hett. Gäddan har också tyckt om att vara med på våra samlingar, där vi alltid sjunger, spelar instrument och leker. Vår Gädda kan redan flera språk, till exempel finska, svenska, engelska och arabiska.

Hälsningar från Kirsikkalaakso-gruppen från Björkhagens daghem

Kommentera

Namn *

E-post *

WWW

Kommentar*

Ange nummer fem som siffra*

* är obligatoriska
Vi publicerar inte e-postadresser. Namn och adress används endast för att identifiera författaren. Skickade meddelanden kontrolleras innan publicering.
Upp