testi

Till innehållet

Finland 100 med Gäddan och gänget

8.1.2018 Gäddan och gänget - Kalakamut
gaddanvaahteramaki17.jpgOj, så det var festlig stämning i Dalaskog 8.12.2017. Då firade vi Finlands 100 år tillsammans med barnen inom dagvården. Också en av gänget fick vara med på festen och smaka på läckerheterna med barnen från Vaahteramäki.
Eftersom det inte fanns flera lediga platser i bussen kunde bara en av gänget åka med. Gänget hade dock kommit fint överens sinsemellan vem som får gå med på festen och till nästa gång bestämde vi på Vaahteramäki att hela gänget får komma med, också Gäddan. Barnen gav fisken namnet Guldklimpen och den gillade skarpt festen. Fisken kände igen sitt smeknamn och var med i svängen under festen.
Guldklimpen fick smaka på alla fina cocktailbitar, karelska piroger, chips samt goda närproducerade grönsaker och saft. Det var en fin idé att bjuda på små cocktailbitar, på så sätt kunde man undvika matrester. Var och en fick ta en bit åt gången och just sådana bitar som man gillade. Det serverades även på muminkex som är så små att alla säkert orkar äta ett kex åt gången. Ingen glufsade i sig för mycket mat, utan alla tog just så mycket som de orkade äta.
Det var jätteroligt på festen och även Guldklimpen stortrivdes. Efter maten tog barnen Guldklimpen med på dansgolvet och musiken var så medryckande att barnen knappt ville sluta dansa. Det spelades bland annat muminlåtar och rock och annan trevlig musik. Det var bara de allra yngsta barnen som så småningom började bli lite trötta.
Vi tackade för den fina festen och de läckra delikatesserna och kommer säkert att komma ihåg Finlands 100-årsfest en lång tid framöver. Guldklimpen skulle få berätta om festen för det övriga gänget tillbaka på vårt gruppis.
Bussen kom snabbt, barnen klädde på sig och började gå mot bussen tillsammans med Guldklimpen.
Vi kom tillbaka till Vaahteramäki och barnen fick vila efter festen. Guldklimpen vilade i sin lilla sump.
Under mellanmålet pratade vi ännu om den fina festen och barnen fick ta med sig en liten hälsning från festen hem.
Kommentera

Namn *

E-post *

WWW

Kommentar*

Ange nummer fem som siffra*

* är obligatoriska
Vi publicerar inte e-postadresser. Namn och adress används endast för att identifiera författaren. Skickade meddelanden kontrolleras innan publicering.
Upp