testi

Mene sisältöön

Kalakamujen Saaristokulttuurilabra vierailee lapsiryhmissä

3.9.2019 Gäddan och gänget - Kalakamut

skargardsmattan.jpg

Kalakamujen Saaristokulttuurilabra vierailee kaikkien lapsiryhmien luona Paraisten kaupungin varhaiskasvatuksessa. Kalakamut lähtevät matkaan syyskuussa 2019. Saaristokulttuurilabra pohjautuu toimintavuoden 2018-2019 Kalakamut -kiertueen aikana kerättyihin lasten ajatuksiin ja ideoihin.
Saaristokulttuurilabroja on neljä kappaletta, joten Kalakamut voivat nyt viipyä noin kaksi viikkoa jokaisen lapsiryhmän luona. Lue lisää ladattavasta Saaristokulttuurilabra -vihosta.

Saaristokulttuurilabrasta lyhyesti:
1. Tutut Kalakamujen pehmokalat ovat saaneet uuden kalan parveensa, piikkihain, jonka lapset saavat tutustuttaa saaristoympäristöön.
2. Labraan kuuluu kumivene ja airot, sekä varustuspussi joka sisältää m.m. pelastusliivit (heijastinliivit), heittovavan ja saariston karttoja. Tämän lisäksi mukana on ääniä ja valoja, inspiraatioksi venematkalle.
3. Saaristokulttuurilabrassa on myös saaristoaiheinen leikkimatto. Kyseessä on matto, johon on painettu kuva saariston kartasta, sekä puisia leikkiveneitä joilla voi leikkiä maton päällä.
4. Köydenpunontalaite on lapsiryhmien lainattavissa ja sillä voi tehdä omia köysiä.

Opetusvideo köydenpunonnasta (Youtube)

Paraisten kirjasto tulee kokoamaan Saaristokulttuuri-teemakassit, joita saa lainata kirjastoista. Paraisten, Nauvon ja Korppoon kirjastoissa teemakassit löytyvät myöhemmin syksyllä suomeksi ja ruotsiksi. Houtskarin ja Iniön kirjastoissa teemakassit ovat ruotsiksi. Kirjasto on myös koonnut Saaristokulttuuri -kirjalistan.
Seuraa Kalakamujen matkaa Instagramissaingstalogo.jpg

Kommentoi

Nimi *

Sähköposti *

WWW

Kommentti*

Kirjoita luku viisi numerona*

* merkityt tiedot ovat pakollisia
Emme julkaise sähköpostiosoitteita. Nimi- ja osoitetietoja käytetään ainoastaan kirjoittajan tunnistamiseen. Lähetetyt viestit tarkastetaan ennen julkaisua.
Sivun alkuun