Till innehållet

 


Pargas stad säljer 13 centrumtomter lämpade för nytt slags småhusboende

7.2.2019Allt fler som bygger hus väljer en mindre, mer lättskött tomt i tätorten. Även den genomsnittliga bostadsytan för nybyggda hus har minskat flera år i rad och ligger numera på drygt 140 kvadrat (källa: Rakennustutkimus RTS Oy, 2017).

Pargas stad följer den allmänna trenden och säljer nu kompakta egnahemshustomter i stadens centrum. Tomterna säljs till privatpersoner via slutet anbudsförfarande. Fredagen den 8 februari kommer kvarteret Solbågen till salu, med 13 nya tomter vid Kyrksundet med utsikt över Centralparken. Tomterna har arealer på 300–500 kvadratmeter och prisen ligger mellan 20 000- 30 000 euro. Anbud tas emot 8.2 - 11.3.

- Skolor, fritidsintressen och all service finns inom gångavstånd i Solbågen. Mindre tomter betyder ett mer bekymmersfritt boende och vi tror att det finns intresse för den typens husägande, konstaterar Pargas stads markanvändningsingenjör Peter Lindgren.

Fastighetsägarna har möjlighet att låta bygga båtplatser vid strandpromenaden, ett stenkast från det egna hemmet. Byggbestämmelserna för området är flexibla och tomterna har generöst med byggrätt i förhållande till tomtstorleken. Tomtområdet presenteras på Bygga & Bo-mässan kommande veckoslut och man kan även bekanta sig med tomterna HÄR.

Tilläggsinformation:
Markanvändningsingenjör Peter Lindgren, tfn 050 5662943

Upp