Hem - Träsk skola

Kapslade applikationer

SKOLANS NAMN

TRÄSK SKOLA

En riktig skärgårdsskola

Framsida OM SKOLAN

Om skolan

Träsk skola är en äkta liten skärgårdsskola med 21 elever i årskurserna ett till sex. Vår skola ligger på ön Houtskär, tre färjturer från fastlandet. Skolan har tre egna lärare och två skolgångshandledare. Vi delar speciallärare, kurator, skolpsykolog, hälsovårdare och nepsy coach med skolor på grannöarna.

Skolans elever är indelade i två sammansatta klasser bestående av åk 1-2 och åk 3-4-5-6, men i praktiken är den större gruppen ofta delad i två och i vissa ämnen slår vi samman grupperna i olika konstellationer.

Vi håller till i vår nybyggda skolbyggnad som togs i bruk i februari 2022.

Eftersom vi verkar mitt i världens vackraste skärgård och har naturen inpå skolknuten känns det både viktigt och naturligt för oss att aktivt använda oss av den i undervisningen. På skolan har vi också en klassuppsättning med Jopo-cyklar så att vi lätt kan flytta oss från en plats till en annan. En liten skola som vår har många fördelar och vi strävar till att utnyttja dem alla maximalt. För oss är det A och O att både elever och personal trivs i skolan. Det är vi tillsammans som gör vår skola till vad den är.

 

Framsida HÄNDELSEKALENDER

Händelsekalender

 

Framsidans SNABBLÄNKAR

KARTA