Arkeen voimaa - sv

ARKEEN VOIMAA 

KRAFT I VARDAGEN MED “ARKEEN VOIMAA”

Behöver du stöd för olika utmaningar i vardagen? Vill du göra något för att må bättre och orka mer?

Arkeen Voimaa är en modell, där man i grupp tillsammans går igenom verktyg för egenvård (CDSMP). Forskning har visat att modellen fungerar. Målet med verksamheten är att stärka deltagarnas förmåga att ta hand om sig själva och på så sätt förbättra vardagen och livskvaliteten. Principerna för Arkeen Voimaas handlingsmodell (ArVo) är att börja lita på sin egen förmåga att klara sig och att öva med olika verktyg för att lösa problem i praktiken. Dessutom finns möjlighet att träffa andra i liknande situationer.

För vem är kursen?

Gruppen finns till för personer vars vardag påverkas av exempelvis ensamhet, nedstämdhet, långvarig sjukdom eller arbetslöshet. Även anhöriga är välkomna på kurs. Diagnosen eller problemet spelar ingen roll, för de vardagliga utmaningarna är ofta desamma oavsett orsak.

Vad innehåller kursen?

I gruppen diskuteras bland annat om att hantera smärta och utmattning, egenvård för nedstämdhet, hälsosam kost, vardagsmotion, interaktionsförmåga och sömn.

Vad lär vi oss i gruppen?

I gruppen övar vi på att använda olika egenvårdsverktyg, såsom beslutsfattande, problemlösning och uppgörande av handlingsplan. Dessa kan användas för att bryta symtomcykeln. Gruppens verksamhet bygger på konfidentiell interaktion mellan deltagarna.

När?

Anmälningen till grupperna är fortgående. Följande kurs börjar 28.03.2023 kl. 9.30. Kursen är svenskspråkig, men alla som förstår svenska kan delta.

Du kan anmäla dej via e-post camilla.rautanen(a)pargas.fi

 

Kontaktperson

Camilla Rautanen camilla.rautanen(a)pargas.fi, ring eller skicka ett textmeddelande till numret
040 595 5600.

 

Mera information

Bekanta dig med Arkeen Voimaa-filmer, där du får konkreta råd om bland annat sömn, kost och motion. Filmerna finns här

Verksamhetsmodellen för Arkeen Voima (endast på finska)

Verksamhetsmodellen för Arkeen Voimaa på Facebookissa (endast på finska)

Verksamhetsmodellen för Arkeen Voimaa på Twitterissä (endast på finska)

Verksamhetsmodellen för Arkeen Voimaa på instagram (endast på finska)