Arkeen voimaa - sv

ARKEEN VOIMAA 

KRAFT I VARDAGEN MED “ARKEEN VOIMAA”

Behöver du stöd för olika utmaningar i vardagen? Vill du göra något för att må bättre och orka mer?

Arkeen Voimaa är en modell, där man i grupp tillsammans går igenom verktyg för egenvård (CDSMP). Forskning har visat att modellen fungerar. Målet med verksamheten är att stärka deltagarnas förmåga att ta hand om sig själva och på så sätt förbättra vardagen och livskvaliteten. Principerna för Arkeen Voimaas handlingsmodell (ArVo) är att börja lita på sin egen förmåga att klara sig och att öva med olika verktyg för att lösa problem i praktiken. Dessutom finns möjlighet att träffa andra i liknande situationer.

Var?

ArVo-verksamheten finns runt om kring i världen. I Finland kan du delta i grupper i flera kommuner. Grupperna träffas bland annat i kommunens hälsovårdscentraler och andra lokaler.

För vem?

För dig som vill öka ditt eget välmående och ork i vardagen. Om det finns utmaningar i din vardag som kan göra dig utmattad och du skulle behöva praktiska råd, passar gruppen bra för dig. Gruppen ger dig också bättre möjligheter att möta utmaningar i framtiden.

Hur?

Under de sex gruppträffarna tränas olika verktyg som du själv kan använda i din vardag. Gruppen leds av utbildade instruktörer. Ett gruppmöte pågår i 2,5 timmar. Kursen är gratis. Kaffeservering.

Varför?

ArVo-verksamhet kan användas för att förbättra ditt välmående. Stödet från gruppen uppmuntrar dig att göra positiva förändringar i små steg. I gruppen är alla likvärdiga. Du kan också få nya vänner från gruppen.

När?

Anmälningen till grupperna är fortgående. Följande kurs börjar 17.10.2022 kl. 13.00 på Vapparvägen. Kursen är finskspråkig, men alla som förstår finska kan delta. Mera om kursen här

Du kan anmäla dej via e-post camilla.rautanen(a)pargas.fi

 

Kontaktperson

Camilla Rautanen camilla.rautanen(a)pargas.fi, ring eller skicka ett textmeddelande till numret
040 595 5600.

 

Boken Arkeen voimaa

Boken Arkeen voimaa – pienin muutoksin kohti sujuvaa arkea (2022) är skriven för dig som vill förbättra dina färdigheter i egenvård och stärka din förmåga att klara dig i vardagen. Boken ger praktiska tips bland annat på hur man kan använda sitt eget sinne för att hantera symptom, på bra interaktion och på hälsofrämjande kostvanor. Du kan även låna boken från Pargas stads bibliotek, den fungerar bra också som självständig läsning, även om du inte själv deltar i gruppen.

 

Mera information

Bekanta dig med Arkeen Voimaa-filmer, där du får konkreta råd om bland annat sömn, kost och motion. Filmerna finns här

Verksamhetsmodellen för Arkeen Voima (endast på finska)
 
Verksamhetsmodellen för Arkeen Voimaa på Facebookissa (endast på finska)
 
Verksamhetsmodellen för Arkeen Voimaa på Twitterissä (endast på finska)

Verksamhetsmodellen för Arkeen Voimaa på instagram (endast på finska)