Ajankohtaista koronavirustilanteessa

Ajankohtaista koronavirustilanteesta

Päivitetty 6.5.2021

Koronarokotuksia laajennetaan: 54 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat riskiryhmiin kuulumattomat voivat varata ajan rokotukseen 7.5. klo 8 alkaen. Myös riskiryhmään 1 ja 2 kuuluvien 16-69-vuotiaiden rokotukset jatkuvat. 

Rokotusajan voi varata joko  verkkosivuillamme www.pargas.fi/fi/sahkoiset-terveyspalvelut  (riskiryhmiin kuuluvia pyydetään ilmoittamaan perussairautensa) tai soittamalla ajanvarausnumeroon 02 454 5200 arkisin klo 13-15. 
LUE LISÄÄ ROKOTUKSISTA TÄÄLLÄ


Koronainfo Parainen (koronapositiiviset, rokotetut)


Lounais-Suomen aluehallintovirasto kieltää Varsinais-Suomen kuntien alueella kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset. Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan kuitenkin järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu enintään 6 (kuusi) henkilöä edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa. Määräys on voimassa ajalla 27.4.-14.5.2021.


Tiistaina 4.5. kokoontunut koronakoordinaatioryhmä teki pieniä kevennyksiä rajoituksiin kirjastoissa ja museoissa. Kirjastojen sekä kulttuuritalojen ja museoiden toiminta tulee järjestää niin, että turvavälit voidaan säilyttää. Katso suositukset

Koronakoordinaatioryhmä suosittelee, että 26.4.2021 alkaen vuonna 2001 syntyneiden ja nuorempien ryhmäliikunta ulkona ja sisällä sallitaan, mutta lähikontaktia sisältävät harjoitteet sisäliikuntatiloissa eivät vielä ole sallittuja. Lisäksi 26.4.2021 alkaen aikuisten ryhmäliikunta ulkotiloissa sallitaan ilman lähikontakteja, kuitenkin huomioiden kuuden hengen edelleen voimassa oleva kokoontumisraja. Yhteenveto ryhmäharrastusten rajoituksista 26.4. alkaen.


Tartuntatautilain vaikutukset saaristoliikenteessä