Palvelut pakolaisille

Palvelut pakolaisille

Paraisten kaupungissa kiintiöpakolaisten ja paikkakunnalle asettuneiden myönteisen oleskelulupapäätöksen saaneiden turvapaikanhakijoiden kotouttamisen parissa työskentelee kokopäivätoiminen pakolaisohjaaja, puolipäivätoiminen sosiaalityöntekijä ja puolipäivätoiminen perhetyöntekijä.

Heidän keskeisiä tehtäviään ovat uusien pakolaisten vastaanottamiseen liittyvät käytännön järjestelyt, eri tukimuotoja, kuten kotoutumistukea, koskeva palvelu ja neuvonta sekä ohjaus sosiaalipalveluihin liittyvissä asioissa. Pakolaisilla on oikeus saada neljän ensimmäisen vuoden aikana kotoutumissuunnitelma, jonka tarkoituksena on tukea yhteiskunnallisia valmiuksia ja kansalaisvalmiuksia, kehittää kielitaitoa ja vahvistaa edellytyksiä osallistua työelämään. Myönteisen oleskelulupapäätöksen saaneille turvapaikanhakijoille vastaava kotouttamisaika on kolme vuotta. Pakolaisia kannustetaan myös ylläpitämään omaa kieltään ja kulttuuriaan.

Pakolaisten palveluista vastaava henkilöstö tekee aktiivista yhteistyötä muiden kunnallisten toimijoiden sekä valtion eri viranomaisten, paikallisten yhdistysten ja vapaaehtoisjärjestöjen kanssa.

Yhteystiedot:

Hyvinvointikeskus

Gudrun Degerth
Pakolaisohjaaja
sähköposti: etunimi.sukunimi@parainen.fi


Pakolais-/aikuissosiaalityöntekijä
sähköposti: etunimi.sukunimi@parainen.fi

 

Käyntiosoite: Vapparintie 15, 21600 Parainen, ajanvarauksella sosiaalikeskuksen aukioloaikoina

Hyödyllistä tietoa (useilla eri kielillä):

Maahanmuuttajana Suomessa

Tietopankki Suomesta

Opetusvideo ”Hyvinvointia rakentamassa: Suomen ja Virtasten vuosisata” kertoo Suomen historiasta ja suomalaisen yhteiskunnan kehityksestä 1900-luvun alusta nykypäivään:

Lisätietoa saat tutustumalla Paraisten seudulliseen pakolaisten kotouttamissuunnitelmaan