Koronarokotukset Paraisilla

Koronarokotukset Paraisilla

 

Päivitetty 20.9.2021

Koronarokotukset jatkuvat heille jotka tarvitsevat ensimmäisen annoksensa, ja heille jotka haluavat aikaistaa toista koronarokotusaikaansa ja ensimmäisestä annoksesta on kulunut 6 viikkoa. Kolmas rokoteannos tarjotaan voimakkaasti immuunipuuteisille henkilöille joilla kakkosrokotteesta on kulunut kaksi kuukautta;

  • Elinsiirto
  • Kantasolusiirto
  • Vaikea tai keskivaikea synnynnäinen immuunipuutos
  • Immunosuppressiivinen syöpähoito
  • Autoimmuunisairauksien hoito immunosuppressiivisilla biologisilla lääkkeillä tai JAK-estäjillä
  • Dialyysi ja vaikea krooninen munuaisten vajaatoiminta
  • Pitkälle edennyt tai hoitamaton HIV
  • Lääkärin arvioima muu vaikea-asteinen immunosuppressiivinen tila
     

Ajan voit varata kaupungin verkkosivuilla www.pargas.fi/fi/sahkoiset-terveyspalvelut, tai soittamalla ajanvarausnumeroon 02 4545200 ti – to klo 14 – 15.

Paraisten rokotusvastaanotto sijaitsee terveyskeskuksen vieressä (Vapparintie 15). Paikalle on opastus (isot siniset Covid-19 rokotuskyltit).

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Päivitetty 9.9.2021

Parainen järjestää POP-UP koronarokotustilaisuuden lauantaina 18.9 klo 10 – 14

Nyt sinulla on mahdollisuus saada toinen koronarokoteannoksesi aikaisemmin, mikäli ensimmäisestä rokotuksestasi on kulunut 6 viikkoa.  Tällä hetkellä meillä on runsaasti rokotteita, ja toiveenamme on parantaa rokotuskattavuuttamme ja saada niin monta kuin mahdollista täysin rokotettua, ripeään tahtiin.  Tästä syystä toivomme hartaasti että kaikki 12 vuotta täyttäneet joilla on mahdollisuus, kiinnostus ja joilla 6 viikon intervalli ensimmäisestä annoksesta on täyttynyt, saapuisi rokotustilaisuuteen.  Tilaisuuteen voi myös tulla saadakseen ensimmäisen annoksen. Henkilöt Paraisten muista kuntaosista ovat myös tervetulleita.

Paraisten rokotusvastaanotto sijaitsee terveyskeskuksen vieressä (Vapparintie 15). Paikalle on opastus (isot siniset Covid-19 rokotuskyltit.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Päivitetty 3.9.2021

Nyt on mahdollista aikaistaa toista koronarokotusaikaasi.  Mikäli ensimmäisestä annoksesta on kulunut 6 – 8 viikkoa voit muuttaa aikasi kaupungin verkkosivuilla www.pargas.fi/fi/sahkoiset-terveyspalvelut, (peru vanha aikasi ja varaa uusi aika). Tai soittamalla ajanvarausnumeroon 02 4545200 ti – to klo 14 – 15.

Paraisten rokotusvastaanotto sijaitsee terveyskeskuksen vieressä (Vapparintie 15). Paikalle on opastus (isot siniset Covid-19 rokotuskyltit

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Päivitetty 18.8.2021

Aika koronarokotukseen voi varata sähk.as. kautta tai puh. 02 4545200 ti - to klo. 14-15

------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

Tartuntatautilain mukaan tartuntatautien hoidosta vastaa kotikunta. Covid-19 on aiheuttanut maailmanlaajuisen pandemian, ja Suomessa tartuntatautilaki ohjaa hoidon järjestämistä, rokottamista jne. sekä alueellista järjestämistä sairaanhoitopiirien johdolla. Covid-19-rokotukset toteutetaan omalla kotipaikkakunnalla ja rokoteannokset jaetaan kunnille niiden asukasluvun mukaan. Parainen ei saa rokotteita enempää kuin sen määrän, joka vastaa niiden henkilöiden määrää, joiden kotikunta on Parainen. Myöskään henkilöstöresursseja ei ole mitoitettu ulkopaikkakuntalaisten rokottamiseen. Vapaa-ajanasukkaita pyydetään siksi kääntymään oman kotipaikkakuntansa puoleen covid-19-rokotusta varten. Henkilöt, joilla ei ole kotikuntaa Suomessa tai jotka ovat vaihtaneet terveyskeskuksekseen Paraisten terveyskeskuksen, voidaan rokottaa Paraisilla, jos heillä ei näistä tai muista painavista syistä ole mahdollisuutta matkustaa omalle kotipaikkakunnalleen.


Rokote on vapaaehtoinen ja maksuton. Rokotetta annetaan kaksi annosta 12 viikon väliajalla. Toisen annoksen aika annetaan ensimmäisen rokotuskerran yhteydessä. Toivomme, että annettuja aikoja noudatetaan, emme voi tarjota mahdollisuutta valita seuraavan rokotuksen päivämäärää.

Ilmoitathan aikaa varatessasi, mikäli olet aikaisemmin saanut rokotteesta anafylaktisen reaktion. 

-    Tule rokotukseen terveenä sinulle varattuna rokotusaikana.
-    Käytä kasvomaskia. 
-    Desinfioi kätesi saapuessasi ja poistuessasi.
-    Pidä kahden metrin turvaväli muihin henkilöihin.
-    Ota mukaasi Kela-kortti. 
-    Pukeudu niin, että saat olkavarren helposti esille. 
-    Valmistaudu jäämään rokotuksen jälkeen tarkkailtavaksi 15 minuutiksi. 

Kuten kaikilla lääkkeillä, myös tällä rokotteella voi olla haittavaikutuksia. Suurin osa oireista on lieviä ja lyhytkestoisia ja niitä esiintyy vain pienellä osalla rokotetuista. Yleisiä oireita, kuten päänsärkyä, nivel- ja lihaskipua, kuumetta, vilunväristyksiä, väsymystä tai huonovointisuutta voi esiintyä. Lisäksi voi esiintyä pistosalueen paikallisoireita, kuten kuumotusta, punoitusta, turvotusta, kipua, kutinaa tai ihottumaa. 

Koronarokotukset alueittain ja ikäryhmittäin (annetut annokset)
Koronarokotusten edistyminen

Rokotusvastaanotot

Paraisten rokotusvastaanotto sijaitsee terveyskeskuksen vieressä (Vapparintie 15). Paikalle on opastus (isot siniset Covid-19 rokotuskyltit). Nauvossa, Korppoossa, Houtskarissa ja Iniössä rokotukset annetaan terveysasemalla. 

Nauvossa, Korppoossa, Houtskarissa ja Iniössä rokotukset annetaan terveysasemalla.

Kela ei korvaa taksimatkaa koronarokotuksiin, lisätiedot

Rokotusjärjestys

Noudatamme rokotusjärjestyksessä kansallista ohjeistusta.

Tietoa rokotteista

Sosiaali- ja terveysministeriön (STM) koontisivu koronarokotteesta

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) linkkejä ja yleistä tietoa muun muassa rokotteen turvallisuudesta ja rokotusjärjestyksestä

Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimean koronatietoa

Euroopan tautikeskus ECDC ylläpitää Eurooppalainen rokotustietojärjestelmä -sivustoa, jossa on tietoa myös koronarokotteista. Sisällöt on julkaistu kaikilla EU-kielillä.