Arkeen voimaa

ARKEEN VOIMAA

Kaipaatko tukea arjen haasteisiin? Haluatko lisätä omaa hyvinvointiasi ja jaksamistasi?

Arkeen Voimaa on näyttöön perustuva itsehoidon ryhmätoimintamalli (CDSMP). Toiminnan tarkoituksena on vahvistaa osallistujien itsehoitotaitoja ja sitä kautta kohentaa heidän arkipärjäämistään ja elämänlaatuaan. Arkeen Voimaa -toimintamallin (ArVo) toimintaperiaatteet ovat luottamus omasta selviytymisestä, ratkaisukeskeisten itsehoidon työkalujen harjoitteleminen käytännössä ja vertaisuus.

Missä?

ArVo-toimintaa on maailmanlaajuista toimintaa. Suomessa ryhmiin voi osallistua useissa kunnissa ja yhteistoiminta-alueilla. Ryhmät kokoontuvat mm. kunnan terveyskeskuksissa ja muissa helposti saavutettavissa tiloissa.

Kenelle?

Heille, jotka haluavat lisätä omaa hyvinvointiaan ja arjessa jaksamistaan. Ryhmä soveltuu heille, joiden arki tuntuu jonkin haasteen vuoksi uuvuttavalta ja kaipaavat käytännön neuvoja arjessa pärjäämiseen. Ryhmä antaa myös valmiuksia kohdata myöhemmin mahdollisesti eteen tulevia haasteita.

Miten?

Kuuden ryhmätapaamisen aikana harjoitellaan itsehoidon työkaluja käytännössä sekä käsitellään erilaisia arjen haasteita ja niiden kanssa pärjäämistä. Ryhmää ohjaavat koulutetut ohjaajat. Yksi ryhmätapaaminen kestää 2,5 tuntia. Ryhmät ovat maksuttomia. Kahvitarjoilu.

Miksi?

ArVo-toiminnalla voidaan tutkitusti parantaa yksilön kokonaisvaltaista hyvinvointia ja arjessa jaksamista sekä vähentää terveyspalvelujen käyttöä. Ryhmän tuki kannustaa tekemään myönteisiä muutoksia pienin askelin. Ryhmässä kaikki ovat tasavertaisia. Ryhmästä voi myös saada uusia ystäviä.

Milloin?

Ryhmiin on jatkuva ilmoittautuminen. Seuraava kurssi alkaa 17.10.2022 klo 13.00 Vapparinkadulla. Kurssi on suomenkielinen. Lisätietoja kurssista tästä.

Voit ilmoittautua sähköpostitse osoitteeseen camilla.rautanen(a)parainen.fi

 

 

Yhdyshenkilö

Camilla Rautanen camilla.rautanen(a)parainen.fi, soita tai lähetä tekstiviesti numeroon
040 595 5600.

 

Arkeen Voimaa -kirja

Arkeen Voimaa – pienin muutoksin kohti sujuvaa arkea (2017) on kirjoitettu sinulle, joka haluat parantaa itsehoitotaitojasi ja vahvistaa arjessa pärjäämistäsi. Kirja tarjoaa käytännön vinkkejä mm. oman mielen käyttämisestä oireiden hallinnassa, hyvästä vuorovaikutuksesta ja terveyttä edistävästä ruokailutottumuksista. Voit lainata kirjan myös Paraisten kaupungin kirjastosta ja se toimii hyvin myös itsenäisenä lukukirjana, vaikka et itse osallistuisi ryhmään. Jos haluat ostaa kirjan, ole yhteydessä camilla.rautanen(a)parainen.fi

 

 

Lisätietoja

Tutustu Arkeen Voimaa -videoilla mm. uneen, ravintoon ja liikuntaan liittyviin käytännön vinkkeihin, joiden avulla arjessa voi pärjätä vähän paremmin tästä

Arkeen Voimaa -toimintamalli
 
Arkeen Voimaa -toimintamalli Facebookissa
 
Arkeen Voimaa -toimintamalli Twitterissä

Arkeen Voimaa -toimintamalli Instagramissa