OPISKELIJATERVEYDENHUOLTO

Opiskelijaterveydenhuolto


PARAINEN


Paraisten kaupungin sosiaali- ja terveystoimen opiskelijaterveydenhuolto tarjoaa terveydenhuoltopalveluja toisen asteen ammattioppilaitosten ja lukion opiskelijoille heidän kotipaikkakunnastaan riippumatta.

Opiskelijaterveydenhuollon tavoitteena on edistää ja tukea opiskelijan fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista terveyttä sekä ehkäistä tekijöitä, jotka saattavat heikentää opiskelijan opiskelukykyä ja elämänhallintaa.

Terveydenhoitaja tekee terveystarkastuksen ensimmäisen vuoden opiskelijoille. Seuranta tapahtuu tarvittaessa seuraavien vuosien aikana. Toisena opiskeluvuotena, tai tarvittaessa jo ensimmäisenä vuotena, opiskelija käy lääkärintarkastuksessa.

Opiskelijaterveydenhuoltoon sisältyy myös sairaanhoito ja ensiapu sekä ehkäisyneuvonta.


Maksuttoman ehkäisyn kokeilu käynnistyy 1.11.2022

Kuntamme osallistuu Varsinais-Suomen tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskushankkeen maksuttoman ehkäisyn projektiin. Tämän myötä ehkäisy tulee maksuttomaksi kaikille alle 25-vuotiaille nuorille vuoden 2023 loppuun asti. Kuntamme osallistuu myös muuhun ehkäisypalveluihin liittyvään alueelliseen kehittämistyöhön.   

Kokeilu kattaa kaikki ehkäisymenetelmät kuten ehkäisypillerit, kapselit, kierukat, laastarit, renkaat ja kondomit. Alaikärajaa ehkäisyvalmisteiden käytölle ei ole asetettu. 
Erityisen tärkeä ehkäisyn käyttäjälle on muistaa myös muu ehkäisyyn, seksitauteihin ja seksuaaliterveyden edistämiseen liittyvä käyttäytyminen ja hyvinvointi. On erittäin tärkeää pitää huolta itsestään ja omasta seksuaalisuudestaan.  Näistä on tärkeä jutella nuoren ja aikuisten kesken kotona sekä vastaanotolla ammattilaisen kanssa. 
 
Kysy lisää ehkäisystä omasta ehkäisyneuvolasta tai koulun tai oppilaitoksen terveydenhoitajalta. Puhelinpalvelumme sekä ajanvaraus saattavat alkuun olla ruuhkaisia.  
 
Viite: mediatiedote 15.9.:https://vshyvinvointialue.fi/maksuttoman-ehkaisyn-kokeilu-alle-25-vuotiaille-koko-varsinais-suomen-hyvinvointialueelle/Asiointi sähköpostilla
Henkilökohtaiseen terveyteen, sairauteen tai henkilökohtaisiin salassapidettäviin tietoihin liittyvissä asioissa asiointi sosiaali- ja terveystoimen henkilöstön kanssa sähköpostin välityksellä ei ole mahdollista tietosuojan takia.

Axxell
Terveydenhoitaja 
Carola Silander-Lehinen, sij. Julianne Lundberg
Puh. 050 302 9210  (ti ja to)

Koululääkäri
Helena Tuominen-Gustafsson

Ammattiopisto Livia/Kalatalous ja ympäristöopisto
Terveydenhoitaja
Julianne Lundberg
Puh. 050 302 9210
(ti ja to)

Koululääkäri
Helena Tuominen-Gustafsson

Paraisten lukio
Terveydenhoitaja
Sofia Aspelin
Puh. 040 488 5688
(ma–pe klo 8–9)
Koululääkäri
Helena Tuominen-Gustafsson

 

Koulu- ja opiskelijaterveydenhuolto