Ohjeet asiakkaalle

Ohjeet asiakkaalle

 

Mikä on palveluseteli?
Palveluseteli on vaihtoehto kaupungin omille palveluille tai ostopalveluille. Kunta vahvistaa palvelusetelin arvon ja hyväksyy palveluntuottajat, joiden tuottamat palvelut voi maksaa palvelusetelillä. Asiakkaan omavastuuosuus on palveluntuottajan hinnan ja palvelusetelin arvon erotus.

Miten palveluseteli myönnetään?
Palveluseteli on tarkoitettu sosiaali- ja terveydenhuoltopalveluja tarvitseville. Setelin myöntäminen henkilölle edellyttää, että kunnallisen sosiaali- ja terveydenhuollon edustaja arvioi henkilön palvelutarpeen.

Mitä toimin, kun minulle on myönnetty palveluseteli?
Saatuasi palvelusetelin voit valita palveluntuottajan osoitteesta

parastapalvelua.fi

Palveluntuottajien vertailu ja valinta eivät edellytä järjestelmään kirjautumista Järjestelmään kirjautuessasi näet omat tietosi, sinulle myönnetyt palvelusetelit ja käyttämäsi palvelut.

Palvelusetelissä on numero, joka annetaan palveluntuottajalle. Tällä tavalla asiakkaan ja palveluntuottajan välille syntyy kuluttajansuojalain piirissä oleva sopimus. Palveluseteli on henkilökohtainen, eikä sen numeroa saa luovuttaa ulkopuolisille.

Palveluntuottaja laskuttaa asiakkaalta omavastuuosuuden. Voit halutessasi ostaa palveluntuottajalta lisäpalveluita, jotka maksat itse.