Geriatrinen osasto

Geriatrinen osasto


Vierailuosoite:
Kunnalliskodintie 12, Parainen, oikea pääsisäänkäynti
GPS-osoite: 60°18.67 N 22°17.51E

Postiosoite:
Vapparintie 15 A,
21600 Parainen

Sähköposti:
etunimi.sukunimi@parainen.fi

Yhteyshenkilöt:

Osastonhoitaja Sari Gustafsson
puh. 040 488 5843

Osastonlääkäri Emad Afrasiabi

Kanslisti Agneta Johansson
laskutus
puh. 040 488 5513

Geriatrinen osasto
puh. 040 488 5522

Sosiaaliohjaaja 
puh. 040 687 9480

Geriatrinen poliklinikka
Ajanvaraus hoitohenkilöstön hoitoonohjauksen jälkeen
puh. 040 488 5523

Intervallihoito, palveluohjaaminen
puh. 040 488 5560 (arkisin klo 12–13)

Huom. potilaat saavat käyttää myös omia puhelimiaan

Terveyskeskuksen geriatrinen osasto tarjoaa yleislääkäritasoista hoitoa, sairaanhoitoa ja kuntoutusta ympärivuorokautisesti. Potilaat tulevat osastolle lääkärin lähetteellä. Tärkeä osa toimintaa on palliatiivinen hoito ja saattohoito. Osastolla on myös mahdollisuus hoitaa kipupotilaita joiden hoitoa ei voida järjestää kotona. Hoitotyössä on mukana noin 40 ammattilaista; lääkäri, sosionomi, lähihoitajia, sairaanhoitajia, laitoshuoltajia, fysioterapeutti sekä kuntohoitaja. Eritysosaamista on kehitetty esim. liittyen muistisairauksiin ja palliatiiviseen hoitoon.

Osaston sosiaaliohjaaja tukee ja opastaa potilasta osastolta kotiuttamisen yhteydessä sekä järjestää hoitokokouksia ja osallistuu tarvittaessa kotikäynteihin. Eritysosaamista on kehitetty esim. liittyen muistisairauksiin ja palliatiiviseen hoitoon.

Potilaita hoidetaan joko yhden tai kahden hengen huoneissa. Hoito- ja tutkimuspäätökset perustuvat tutkittuun tietoon ja moniammatilliseen arvioon. Hoitoideologiamme löydät ilmoitustaulultamme.

Osastonlääkäri on osastolla maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Yhteydenotot lääkäriin hoitajien kautta, jotka järjestävät soittoajan.

 

Vierailu- ja yleiset asiat:

Koronaepidemian aikana omaiset voivat vieralilla osastolla ohjeiden mukaan kaikkina päivinä klo 14-16 ja 17-19 välisenä aikana. Ota yhteyttä suoraan osastolle jos haluat tulla vierailulle, niin saat jatko-ohjeistusta.

Osastolle tuodaan henkilökohtaiset vaatteet ja tavarat omalla vastuulla.
On toivottavaa että hoitojakson aikana ei käytetä omia vaatteita.

Geriatrinen osasto ja henkilökunta eivät vastaa tavaroistasi, rahoistasi tai vaatteistasi. Eivätkä myöskään tavaroistasi, jotka olet jättänyt säilytykseen.
Vain poikkeustapauksissa voi tavaroita jättää säilytykseen, omalla vastuulla.
Potilashuoneissa ei ole käytettävissä lukittuja kaappeja.

 

Muut palvelut

Intervallihoito:
eriatrisella osastolla on mahdollista järjestää intervalli- tai jaksohoitoa, jossa asiakas viettää lyhyitä jaksoja kotinsa ulkopuolella. Tämä on erittäin tärkeä palvelumuoto tukemaan kotona asumista mahdollisimman pitkään. Intervallihoidon kesto ja sisältö määräytyy yksilöllisten tarpeiden mukaisesti ja kestää muutamia päiviä tai viikkoja kerrallaan.

Geriatrinen poliklinikka:
Osaston yhteydessä on geriatrinen poliklinikka, joka hoitaa avohoidon potilaiden asioita sekä tekee mm. muistitutkimuksia.

Ruokailu:
Ruoka valmistetaan terveyskeskuksen omassa keittiössä (Kaarea) ja tarjoillaan seuraavasti: aamupala noin klo 8, lounas noin klo 11, päiväkahvi noin klo 14, päivällinen noin klo 16 ja iltapala klo 19-20.

Toivomme vieraiden välttävän voimakkaita hajusteita ja tuoksuvia kukkia, koska ne saattavat aiheuttaa oireita astmaatikoille. Lemmikkieläimiä ei valitettavasti saa tuoda osastolle allergiariskin tähden.

Paraisten terveyskeskus on savuton.