Koronarokotukset Paraisilla

Koronarokotukset Paraisilla

Päivitetty 25.2.2021

Tulevien kahden viikon aikana soitamme yli 80-vuotiaille ja annamme heille rokotusajan. Kotihoidon henkilöstö soittaa kotihoitoa saaville henkilöille. Yli 80-vuotiaat rokotetaan Pfizer Biontechin tai Modernan rokotteella. 

Kun yli 80-vuotiaat ovat saaneet ajan, avaamme ajanvarauksen 70–79-vuotiaille. Tiedotamme tästä heti, kun tiedämme tarkemmin.  

Rokotuksia annetaan myös AstraZenecan rokotteella riskiryhmään 1 kuuluville 60–69-vuotiaille henkilöille.  THL: vakavalle koronavirustaudille alttiiden rokotusjärjestys

Alle 70-vuotiaiden ja yli 70-vuotiaiden rokottaminen tapahtuu siis samanaikaisesti, koska eri rokotettavien ryhmissä käytetään eri rokotteita. Lisäämme vapaita aikoja sitä mukaa, kun saamme rokoteannoksia. 

Rokotetta tarjotaan aluksi henkilöille, joilla on kohonnut riski sairastua vakavaan koronavirustautiin. Ikä on kaikkein merkittävin vakavan koronataudin riskitekijä. Sen vuoksi vanhimmat ikäryhmät rokotetaan ensin.

Koska rokotemäärät ovat vielä pieniä, jaamme ikäluokat ryhmiin. Vapaita aikoja lisätään sitä mukaa, kun rokotteita saapuu.

Ajanvaraukset

  • Ajanvarausnumero 02 454 5200, johon voi soittaa arkisin klo 13–15
    (Huom! Riskiryhmään 1 kuuluville 60–69-vuotiaille)
     
  • Ajanvarauksen voi tehdä myös sähköisesti TÄÄLLÄ
    (Huom! Riskiryhmään 1 kuuluville 60–69-vuotiaille)

Merkitse riskiryhmäsi kommenttikenttään. Riskiryhmä tarkastetaan vielä rokotettavaksi tultaessa. 

Rokote on vapaaehtoinen ja maksuton. Rokotetta annetaan kaksi annosta 12 viikon väliajalla. Toisen annoksen aika annetaan ensimmäisen rokotuskerran yhteydessä. 

-    Tule rokotukseen terveenä sinulle varattuna rokotusaikana.
-    Käytä kasvomaskia. 
-    Desinfioi kätesi saapuessasi ja poistuessasi.
-    Pidä kahden metrin turvaväli muihin henkilöihin.
-    Ota mukaasi Kela-kortti. 
-    Pukeudu niin, että saat olkavarren helposti esille. 
-    Valmistaudu jäämään rokotuksen jälkeen tarkkailtavaksi 15 minuutiksi. 

Kuten kaikilla lääkkeillä, myös tällä rokotteella voi olla haittavaikutuksia. Suurin osa oireista on lieviä ja lyhytkestoisia ja niitä esiintyy vain pienellä osalla rokotetuista. Yleisiä oireita, kuten päänsärkyä, nivel- ja lihaskipua, kuumetta, vilunväristyksiä, väsymystä tai huonovointisuutta voi esiintyä. Lisäksi voi esiintyä pistosalueen paikallisoireita, kuten kuumotusta, punoitusta, turvotusta, kipua, kutinaa tai ihottumaa. 

Rokotusvastaanotot

Paraisten rokotusvastaanotto sijaitsee entisessä psykiatrisessa yksikössä terveysaseman vieressä (Vapparintie 15), paikalla on opasteet. Nauvossa, Korppoossa, Houtskarissa ja Iniössä rokotukset annetaan terveysasemalla.

Rokotusjärjestys

Noudatamme rokotusjärjestyksessä kansallista ohjeistusta.

Tietoa rokotteista

Sosiaali- ja terveysministeriön (STM) koontisivu koronarokotteesta

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) linkkejä ja yleistä tietoa muun muassa rokotteen turvallisuudesta ja rokotusjärjestyksestä

Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimean koronatietoa

Euroopan tautikeskus ECDC ylläpitää Eurooppalainen rokotustietojärjestelmä -sivustoa, jossa on tietoa myös koronarokotteista. Sisällöt on julkaistu kaikilla EU-kielillä.