Koronarokotukset Paraisilla

Koronarokotukset Paraisilla

Päivitetty 23.6.2021

16 vuotta täyttäneet sekä 12 – 15 vuotiaat riskiryhmään kuuluvat  Vakavalle koronavirustaudille allttiiden rokotusjärjestys - Infektiotaudit ja rokotukset - THL voivat varata ajan koronarokotukseen 24.6.202 lähtien verkkosivuillamme  https://www.pargas.fi/fi/web/pargas/sahkoiset-terveyspalvelut tai soittamalla ajanvarausnumeroon 02 454 5200. Ajanvarausnumero on auki ti-to klo. 14-15.

Tartuntatautilain mukaan tartuntatautien hoidosta vastaa kotikunta. Covid-19 on aiheuttanut maailmanlaajuisen pandemian, ja Suomessa tartuntatautilaki ohjaa hoidon järjestämistä, rokottamista jne. sekä alueellista järjestämistä sairaanhoitopiirien johdolla. Covid-19-rokotukset toteutetaan omalla kotipaikkakunnalla ja rokoteannokset jaetaan kunnille niiden asukasluvun mukaan. Parainen ei saa rokotteita enempää kuin sen määrän, joka vastaa niiden henkilöiden määrää, joiden kotikunta on Parainen. Myöskään henkilöstöresursseja ei ole mitoitettu ulkopaikkakuntalaisten rokottamiseen. Vapaa-ajanasukkaita pyydetään siksi kääntymään oman kotipaikkakuntansa puoleen covid-19-rokotusta varten. Henkilöt, joilla ei ole kotikuntaa Suomessa tai jotka ovat vaihtaneet terveyskeskuksekseen Paraisten terveyskeskuksen, voidaan rokottaa Paraisilla, jos heillä ei näistä tai muista painavista syistä ole mahdollisuutta matkustaa omalle kotipaikkakunnalleen.


Rokote on vapaaehtoinen ja maksuton. Rokotetta annetaan kaksi annosta 12 viikon väliajalla. Toisen annoksen aika annetaan ensimmäisen rokotuskerran yhteydessä. Toivomme, että annettuja aikoja noudatetaan, emme voi tarjota mahdollisuutta valita seuraavan rokotuksen päivämäärää.

Ilmoitathan aikaa varatessasi, mikäli olet aikaisemmin saanut rokotteesta anafylaktisen reaktion. 

-    Tule rokotukseen terveenä sinulle varattuna rokotusaikana.
-    Käytä kasvomaskia. 
-    Desinfioi kätesi saapuessasi ja poistuessasi.
-    Pidä kahden metrin turvaväli muihin henkilöihin.
-    Ota mukaasi Kela-kortti. 
-    Pukeudu niin, että saat olkavarren helposti esille. 
-    Valmistaudu jäämään rokotuksen jälkeen tarkkailtavaksi 15 minuutiksi. 

Kuten kaikilla lääkkeillä, myös tällä rokotteella voi olla haittavaikutuksia. Suurin osa oireista on lieviä ja lyhytkestoisia ja niitä esiintyy vain pienellä osalla rokotetuista. Yleisiä oireita, kuten päänsärkyä, nivel- ja lihaskipua, kuumetta, vilunväristyksiä, väsymystä tai huonovointisuutta voi esiintyä. Lisäksi voi esiintyä pistosalueen paikallisoireita, kuten kuumotusta, punoitusta, turvotusta, kipua, kutinaa tai ihottumaa. 

Koronarokotukset alueittain ja ikäryhmittäin (annetut annokset)
Koronarokotusten edistyminen

Rokotusvastaanotot

Paraisten rokotusvastaanotto sijaitsee terveyskeskuksen vieressä (Vapparintie 15). Paikalle on opastus (isot siniset Covid-19 rokotuskyltit). Nauvossa, Korppoossa, Houtskarissa ja Iniössä rokotukset annetaan terveysasemalla. 

Nauvossa, Korppoossa, Houtskarissa ja Iniössä rokotukset annetaan terveysasemalla.

Kela ei korvaa taksimatkaa koronarokotuksiin, lisätiedot

Rokotusjärjestys

Noudatamme rokotusjärjestyksessä kansallista ohjeistusta.

Tietoa rokotteista

Sosiaali- ja terveysministeriön (STM) koontisivu koronarokotteesta

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) linkkejä ja yleistä tietoa muun muassa rokotteen turvallisuudesta ja rokotusjärjestyksestä

Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimean koronatietoa

Euroopan tautikeskus ECDC ylläpitää Eurooppalainen rokotustietojärjestelmä -sivustoa, jossa on tietoa myös koronarokotteista. Sisällöt on julkaistu kaikilla EU-kielillä.