Murupolku

Ikääntyneiden palvelusetelit

Ikääntyneiden palvelusetelit

Paraisten kaupunki tarjoaa tällä hetkellä tehostetun palveluasumisen palveluseteleitä, jotka kattavat tavanomaisen asumisen ja muistisairaiden asumisen.

Sinulle voidaan myöntää tehostetun palveluasumisen palveluseteli, jos et enää pärjää kotona ilman kotihoitoa ja muita tukitoimenpiteitä. Palvelusetelin etuna on vaihtoehtojen lisääntyminen, koska voit itse valita palveluasumisen yksikön kunnan hyväksyttyjen palveluntuottajien listalta. Palveluseteli voi myös mahdollistaa nopeamman muuton. Hyväksymme jatkuvasti uusia palveluntuottajia. Jos sinulla on omia toiveita paikoista, joissa haluaisit käyttää palveluseteliäsi, voit ehdottaa palveluntuottajalle hakemuksen tekemistä meille. Palveluseteli kattaa osan hoitovuorokauden hinnasta. Palveluntuottaja laskuttaa sinulta kuukausittain omavastuuosuuden ja vuokran.

Esimerkki tehostetun palveluasumisen palvelusetelistä

Asiakkaalle on myönnetty tehostetun palveluasumisen palveluseteli. Asiakkaan kuukausitulot ovat 1 200 euroa. Asiakkaalle myönnetään palveluseteli tulojen perusteella. Setelin kuukausittainen arvo on 82,00 euroa.

Asiakas valitsee palveluntuottajan, jonka hoitovuorokauden hinta on 90 euroa. Asiakas maksaa itse palvelusetelin arvon ja palveluntuottajan hinnan välisen erotuksen: 90,00 - 82,00 = 8 euroa/vuorokausi 30 päivän kuukausista asiakas maksaa 30 x 8 = 240,00 euroa/kuukausi.

 

Yhteystiedot ikääntyneiden palveluseteleitä koskevissa kysymyksissä:
Bettina Aaltonen, +35840 488 5560, bettina.aaltonen@parainen.fi