HAMMASLÄÄKÄRIPÄIVYSTYS

Hammaslääkäripäivystys

PÄIVYSTYS ARKISIN VIRKA-AIKAAN

Ajanvaraus: 02 454 5300
Päivystysaika: Arkisin klo 8.00 –15.30
Osoite: Joku kaupungin hammashoitoloista

PÄIVYSTYS VIRKA-AJAN ULKOPUOLELLA

Virka-ajan ulkopuolella alueellinen hammaslääkäripäivystys palvelee kaikkia Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin kuntien asiakkaita.

Päivystys on tarkoitettu tilanteisiin, joissa henkilö tarvitsee kiireellistä ensiapua.

  • Äkilliset turvotukset ja tulehdukset, erityisesti, jos on yleisoireita kuten kuumetta, suun avauksen rajoittuneisuutta, ihon punoitusta, nielemisvaikeutta tai muuta yleiskunnon laskua

 

  • Voimakkaat suun ja leukojen alueen äkilliset särkytilat, joihin asianmukainen särkylääkitys ei vaikuta, eikä hoitoa voi siirtää seuraavaan aamuun

 

  • Hampaiston, leukojen ja kasvojen vammat ja tapaturmat

 

  • Hammashoitotoimenpiteiden jälkeiset komplikaatiot, kuten verenvuoto

 

Päivystykseen otetaan aina yhteys ensin soittamalla numeroon 02 3131564 hoidon tarpeen kiireellisyyden arvioimiseksi. Soittoajat ovat arki-iltoina klo 16.00 - 18.30, viikonloppuina ja arkipyhinä klo 8.30 - 11.00.

 

Näiden aikojen ulkopuolella iltaisin, viikonloppuisin ja arkipyhinä saa neuvontaa äkillisiin vaivoihin T-sairaalan yhteispäivystyksen puhelinneuvonnasta 02 3138800.

 

Kun päivystyshoidon kriteerit eivät täyty (esimerkiksi hampaan tai paikan lohkeama), henkilö ohjataan muualle (esimerkiksi käyttämään terveyskeskuksessa virka-aikana annettavia palveluja).

 

Alueellinen päivystys toimii TYKS T-Sairaalassa. Osoite: Savitehtaankatu 1, Turku.