Etsivä nuorisotyö

Etsivä nuorisotyö

Etsivän nuorisotyön tavoitteena on tavoittaa ne, alle 29- vuotiaat nuoret, jotka tarvitsevat apua ja tukea omassa elämäntilanteessa. Työ perustuu vapaaehtoisuuteen eikä aseta minkäänlaisia velvoitteita nuoren puolelta. Yhteistyö ohjaajan ja nuoren välillä perustuu luottamukseen ja työskentelemme ensisijaisesti sen tiedon perusteella mitä nuori meille kertoo. Yhteistyö jatkuu niin kauan, kun on tarve ja nuori on motivoitunut saamaan apua/tukea.

Yhdessä nuoren kanssa suunnittelemme tulevaisuutta mikä voi pitää sisällään opiskelu- tai työmahdollisuuksia, kuntoutusta jne. Autamme nuorta luomaan viranomaisverkostoja mitä hän tarvitsee ja osallistumme myös yhteistyöpalavereihin, jos nuori näin toivoo. Monesti istumme myös vain alas nuoren kanssa ja juttelemme hänen arjesta sekä tuemme häntä hänen tilanteessa.

Viranomaisten lisäksi kuka tahansa, joka on huolissaan nuoresta, voi olla yhteydessä etsivään nuorisotyöhön, oletko sitten perheenjäsen, sukulainen tai kaveri. Mitään lähetettä ei tarvitse koska kyse on matalakynnyksen toiminnasta

Martina Oksanen etsivä nuorisotyöntekijä
martina.oksanen@parainen.fi, 0404885657