Arkeen voimaa

ARKEEN VOIMAA

Kaipaatko tukea arjen haasteisiin? Haluatko lisätä omaa hyvinvointiasi ja jaksamistasi?

Arkeen Voimaa -ryhmätoiminta on tarkoitettu henkilöille, joilla on omasta tai läheisen pitkäaikaissairaudesta tai muusta syystä johtuvia hankaluuksia selviytyä arjessa.Ryhmätoiminta auttaa osallistujia tekemään myönteisiä muutoksia elämässään ja pitämään niitä yllä.

Arkeen Voimaa -ryhmä koostuu samankaltaisessa elämäntilanteessa olevista ihmisistä, jotka jakavat keskenään ideoita ja kannustavat toisiaan. Se tarjoaa tukea, tietoa ja työkaluja erilaisten oireiden ja arjen haasteiden hallintaan. Ryhmässä keskustellaan itsehoidon työkaluista, kuten päätöksentekotaidoista, oman toiminnan suunnittelusta, itselle sopivan kuntoilun ottamisesta osaksi itsehoitoa, terveyttä edistävästä ruokailusta, vuorovaikutustaidoista sekä oman hyvinvoinnin havainnoinnista.

MIKÄ ON ARKEEN VOIMAA -ITSEHOIDON KURSSI?


 Kenelle?

 Kurssi sopii kaikille, jotka tuntevat, että arjessa on jonkinlaisia haasteita, ja haluavat parantaa 
 itsehoitotaitoja ja arjessa pärjäämistä. Sille, joka Ei kerta kaikkiaan suostu siihen, että haasteet
 ottavat vallan arkielämästä. Pienin askelin kohti sujuvampaa arkea. 

 
 Miten?

  Ryhmä kokoontuu kuusi kertaa viikon välein 2,5 tuntia kerrallaan ja sen ohjaajana toimivat Arkeen Voimaa -ohjaajakoulutuksen käyneet vapaaehtoiset vertaisohjaajat. Ryhmien toiminta perustuu luottamukselliseen vuorovaikutukseen osallistujien kesken. Vapaalle keskustelulle on aikaa tauolla, jolloin on kahvitarjoilu ja jotain syötävää. Ryhmät ovat maksuttomia!

 
 Milloin?

  Ryhmätoiminta jatkuu syksyllä ja ryhmiin on jatkuva ilmoittautuminen. Seuraava kurssi alkaa 7.3.2022 klo 13-15.30 Ankkuritalossa, Uurnalehdontie 4. Kurssi on suomenkielinen. 

 
 Kiinnostuitko?

 Voit ilmoittautua sähköpostitse osoitteeseen pia.hotanen@parainen.fi

 
 Yhteyshenkilö

 Ota yhteyttä: Pia Hotanen pia.hotanen@parainen.fi tai  lähetä tekstiviesti numeroon
 044 358 5985, niin soitan takaisin. 

 

Arkeen Voimaa -kirja

Arkeen Voimaa – pienin muutoksin kohti sujuvaa arkea (2017) on kirjoitettu sinulle, joka haluat parantaa itsehoitotaitojasi ja vahvistaa arjessa pärjäämistäsi. Kirja tarjoaa käytännön vinkkejä mm. oman mielen käyttämisestä oireiden hallinnassa, hyvästä vuorovaikutuksesta ja terveyttä edistävästä ruokailutottumuksista. Voit lainata kirjan myös Paraisten kaupungin kirjastosta ja se toimii hyvin myös itsenäisenä lukukirjana, vaikka et itse osallistuisi ryhmään.


Katso Arkeen Voimaa -toiminnan uusi esittelyvideo!

Arkeen voimaa - vapaaehtoisten vertaisohjaajien sanoin

 

Lisätietoja

Arkeen Voimaa -toimintamalli
 
Arkeen Voimaa -toimintamalli Facebookissa
 
Arkeen Voimaa -toimintamalli Twitterissä