Sisältöjulkaisija

null Laiteopastusta Omnigym-ulkokuntosalilla keskuspuistossa 21.5. ja 23.5.
20.05.2024

Huomenna tiistaina 21.5. Omnigym Oy:n edustaja, Thomas Pokela, sekä Paraisten kaupungin liikunnanohjaaja, Patri Filotoff, on paikanpäällä ohjeistamassa Omnigym ulkokuntosalin laitteiden käyttöä klo 14-18 aikana. Patri on paikalla myös torstaina 23.5. klo 12-14.

Nyt on siis loistava tilaisuus tulla tutustumaan treenaamiseen, aiempaa kokemusta kuntosalilaitteista ei tarvita. Tervetuloa tutustumaan!


13.5.2024 Tiedote

Paraisten kaupungin liikuntamahdollisuudet lisääntyvät, kun keskuspuistoon avataan vapaaseen käyttöön ulkokuntosali, jossa pääsee harjoittelemaan kotimaisilla Omnigym-ulkoliikuntalaitteilla osana laitevalmistajan Euroopan laajuista tutkimusta.  

Paraisten keskuspuistoon avautuu ulkokuntosali kuntalaisten käyttöön. Ulkokuntosalilla pääsee harjoittelemaan kotimaisilla Omnigym-ulkoliikuntalaitteilla, joissa itselleen sopivaa harjoitusvastusta säädetään patentoidun painoyksikön avulla. Laitteet soveltuvat kaikille ikään ja kuntotasoon katsomatta. Laitteiden turvallisuus ja tehokkuus perustuvat pitkäjänteiseen kehitys- ja tutkimustyöhön.   

Nyt avattava ulkosali on osa Omnigym Oy:n kansainvälistä tutkimushanketta, jossa tutkitaan laitteiden käyttäjätyytyväisyyttä, kokemuksia sekä tietoa käyttäjämääristä eri kokoisilla paikkakunnilla ympäri Suomen ja Eurooppaa. 

– Meille valmistajana on tärkeää ymmärtää, minkä verran ja miten laitteitamme käytetään ja miten tyytyväisiä niihin ollaan. Haluamme käyttäjäkokemuksen olevan niin hyvä, että se saa käyttäjän palaamaan takaisin, toistuvasti. Silloin on onnistuttu monellakin mittarilla, avaa Omnigym Oy:n toimitusjohtaja Kirsti Laasio.  

Viiden viikon pituisen tutkimusjakson aikana toteutetaan paikan päällä kysely, jossa käyttäjät pääsevät antamaan suoraan palautetta harjoituskokemuksesta ja sijainnin sopivuudesta. Laitteiden käytöstä kerätään myös numeerista käyttödataa, kuten laitteilla tehdyt toistomäärät sekä mihin aikaan laitteita käytetään. Tiedot laitteiden käytöstä tallentuvat automaattisesti pilvipalveluun. Käyttöä mittaavat sensorit on asennettu laitteiden sisään, eikä paikalla kuvata ihmisiä tai tallenneta yksilökohtaisia tietoja. Saatu palaute ja käyttömäärätiedot jaetaan myös kunnalle.   

Paikalta löytyy yhdeksän laitetta koko kehon kokonaisvaltaiseen harjoitteluun. Harjoittelu on maksutonta ja liikuntapaikka on avoinna 13.5.-16.6.  Paikalle pääsee helposti niin bussilla, pyörällä, kävellen kuin autollakin ja läheltä löytyy myös pysäköintitilaa. Treenin yhteydessä Paraisten kaupunki suosittelee käymään kauniissa keskuspuistossa, käyttämään keskustan palveluja sekä tutustumaan Aurinkokaaren uusiin tontteihin, jotka tulevat myyntiin vielä kevään 2024 aikana. 

Hanke toteutetaan tiiviissä yhteistyössä laitevalmistaja Omnigym Oy:n sekä Paraisten kaupungin kanssa.   

Omnigym, Global User Study  

Kotimaiset Omnigym-laitteet ovat nousseet lyhyessä ajassa käyttäjien suosioon keräten positiivista palautetta sekä käyttäjiltä että kunnan päättäjiltä. Tällä hetkellä Suomessa on pysyviä Omnigym-ulkokuntosaleja jo yli 300, minkä lisäksi muualla Euroopassa on noin 80 ulkokuntosalia. Global User Study -tutkimushanke toteutetaan vuosina 2020–2025 useassa Euroopan maassa. Tähän mennessä väliaikainen ulkosali on vieraillut jo yli 200 paikkakunnalla 10 maassa.