Asset Publisher

null En komikers uppväxt | Pargas, Bio Sydväst

Börjar: 01.12.2019 vid 15:00

Slutar: 01.12.2019 vid 16:30

Plats:
PIUG, kultursalen
Pargas

En komikers uppväxt

Premiär: 29.11
Ålder: F12 Längd: 1h 31min
Genre: Drama
Regi: Rojda Sekersöz
I rollerna: Johan Rheborg, Loke Hellberg, Jakob Eklund, Fredrik Hallgren, Ulla Skoog, Elisabet Xie, Teo Dellback, Maria Sid, Klara Zimmergren
Ej textad

Visningar:
29.11 kl 18.30 Vesterlid, Houtskär
1.12 kl 15.00 PIUG Kultursal, Pargas
2.12 kl 19.00 PIUG Kultursal, Pargas
4.12 kl 18.30 Framnäs, Nagu
5.12 kl 18.30 Kommunalgården, Korpo
9.12 kl 17.30 Snäckan, Iniö

Tolvårige Juha Lindström är klassens clown i förorten Sävbyholm på 70-talet. Att vara rolig är det enda sättet för honom att bli bekräftad på och han gör allt han kan för att passa in i den sociala hackordning som råder i skolan. Genom Juha får vi lära känna hans mamma Ritva, pappa Bengt, lillasyster Marianne och klasskamraterna förstås: bästa vännen Jenny, som har ett fult hårspänne i sitt stripiga hår och som Juha skäms för, den mobbade hackkycklingen Thomas som har en galen tysk mamma, och de elaka Lennart och Stefan.

Juha gör allt i sin makt för att bli en del av gruppen, sviker till och med de enda som varit lojala med honom i alla lägen Jenny och Thomas, men bjuds bara in när de andra vill.

Den vuxne Juha är en hyllad nationellt känd komiker. Hans föreställning En komikers uppväxt spelas för utsålda hus i Stockholm. Kväll efter kväll gör han sig redo för att bjuda publiken på de hemska och dråpliga historierna från hans egen uppväxt. En kväll blir han kontaktad av en av killarna från sin mellanstadieklass vilket får honom att återvända till Sävbyholm för att börja göra upp med sitt förflutna.

Jonas Gardells roman EN KOMIKERS UPPVÄXT är en av vår tids mest gripande uppväxtskildringar och har lästs och älskats av flera generationer svenskar. Nu blir Gardells moderna klassiker för första gången långfilm och för regi står en av Sveriges mest intressanta nya filmregissörer, prisade Rojda Sekersöz. Huvudrollen som Juha delas av Johan Rheborg och 14-årige Loke Hellberg.

Liput: 7€ käteismaksu ovella Biljetter: 7€ kontant vid dörren

Länk:
https://www.youtube.com/watch?v=jCgdI50Ep0Y

Tapahtumien haku

event-calendar-title

event-calendar-search: 21 event-calendar-search-kpl

Art exhibition - Tiina Meling

Utställingar - Näyttelyt

event-calendar-start:

event-calendar-end:

event-calendar-readmore