Mene sisältöön


Seutulippu

Seutulippu on edullinen tapa matkustaa Turun seutulippualueella. Siihen kuuluvat Aura, Kaarina, Lieto, Masku, Mynämäki, Naantali, Nousiainen, Parainen, Paimio, Raisio, Rusko, Sauvo ja Turku.  Seutulippu ladataan Matkahuollon matkakortille. Sen voi ladata Matkahuollon toimipisteiden lisäksi myös R-kioskeissa ja busseissa (ei kuitenkaan Turun sisäisen liikenteen busseissa). Lisätietoja Matkahuolto ja puh. 0200 4000 ma-pe klo 8-19.

Edullisia bussimatkoja 30 päivän ajan

Lippu on voimassa 30 päivää ostopäivästä lukien. Seutulippu on henkilökohtainen älykortti, jonka voimassaoloaikana voit rajoituksetta matkustaa kaikissa seutulippualueen busseissa ja vaihtaa maksutta vuorosta toiseen.  Pikavuoroissa peritään pikavuoromaksu. Seutulippualueen ulkopuolelle suuntautuvat matkat on maksettava kokonaisuudessaan. Seutulippua ei voi käyttää näiden matkojen osittaisena maksuvälineenä.

Seutulipun hinta

Seutulipun hinta määräytyy kotikuntasi mukaan. Hinta on paraislaisille
65 €.

Seutulipun voi ostaa Matkahuollosta

Seutulippuja myydään Matkahuollon palvelupisteissä. Voit tilata kortin lomakkeella, jonka saat  Matkahuollosta.

Koska seutulippu on henkilö- ja kuntakohtainen, varaudu todistamaan henkilöllisyytesi ensimmäistä lippua hakiessasi ja myös matkustaessasi.  

Kortti maksaa 6,50 €. Älykortin tekninen käyttöikä on korttityypistä riippuen 3-5 vuotta kortin myyntipäivästä. Sen jälkeen korttia ei enää voi ladata. Kortin teknisen käyttöiän täytyttyä on asiakkaan ostettava uusi kortti Matkahuollosta. Ennen kortin teknisen iän täyttymistä ladatut matkat voi kuitenkin käyttää loppuun iän täyttymisestä huolimatta. 

Muutoksia 1.7.2014 lähtien

Kuuden kunnan yhdessä järjestämä joukkoliikenne Turun seudulla alkaa 1.7.2014. Turun seudun joukkoliikenteessä eli Fölissä ovat mukana Turku, Kaarina, Raisio, Naantali, Lieto ja Rusko. Tällä alueella otetaan käyttöön uusi lippu- ja maksujärjestelmä.  

Muiden Turun seutulippuun kuuluvien kuntien (Aura, Masku, Mynämäki, Nousiainen, Paimio, Parainen, Sauvo) alueella jatketaan toistaiseksi nykyisellä Matkahuollon ylläpitämällä lippu- ja maksujärjestelmällä.

Nämä seutu- ja työmatkaliput eivät ole enää 1.7.2014 jälkeen teknisesti yhteensopivia Föli-alueen linja-autojen lukijalaitteiden kanssa.  Käytäntö on tilapäinen ja se poistuu, kun muutaman vuoden viiveellä tullaan siirtymään uuteen valtakunnalliseen lippu- ja maksujärjestelmään.

Turun seutulippualueeseen kuuluvien kuntien asukkaiden tulee hankkia 1.7.2014 alkaen Föli-alueella tapahtuvaa liityntä- ja jatkomatkustusta varten erillinen matkakortti (ns. rinnakkaiskortti). Kortin lataus sisältyy seutulipun hintaan.  Kortin hankkimisesta veloitetaan kortin lunastusmaksu, joka on voimassaolevan hinnaston mukaan 5 euroa/uusi kortti. Rinnakkaiskortin saa matkakortin lataus- tai hankintakuittia vastaan Turun joukkoliikenteen palvelupisteestä (Aurakatu 5, avoinna ma-pe klo 8-18 ja la klo 9-14) ja kuntakohtaisista palvelupisteistä.

Säännöllisen matkustuksen lipputuotteet Turun seutulippualueella 1.7.2014 alkaen

Lisätietoja Matkahuolto ja puh. 0200 4000 ma-pe klo 8-19.

Sivun alkuun