Till innehållet


Socialhandledare vuxensocialarbete

Vid Pargas stads social-och hälsovårdsavdelning ledigförklaras inom socialserviceenheten en ordinarie tjänst som

Socialhandledare  

till vuxensocialarbete fr.o.m. 1.2.2019 eller enligt överenskommelse

Vi söker en socialhandledare till vuxensocialarbetet.  Till arbetsuppgifterna hör huvudsakligen individuell socialhandledning till vuxna personer. Socialhandledaren utför arbetet självständigt i samarbete med klientens socialarbetare. Arbetsuppgifterna innehåller bl.a. beslutsfattande inom förebyggande och kompletterande utkomststödet och utredningar av servicebehovet enligt socialvårdslagen.   

Teamet för vuxensocialarbetet består av socialarbetare, socialhandledare, sysselsättningskoordinator, missbruksvårdskoordinator, kanslist och socialservicechefen.   

Socialhandledarens behörighetskrav är av Valvira beviljad rätt att utöva socionomyrket som legitimerad yrkesutbildad personal enligt lagen om yrkesutbildade personer inom socialvården (817/2015) §2 och §8 (socionom YH) samt god förmåga att i tal och skrift använda det ena inhemska språket och nöjaktig förmåga i det andra.

Arbetstagarens personliga utveckling stöds genom arbetshandledning, utbildningar och möjligheten att träna språket i en levande tvåspråkig miljö. Vid behov stödjer arbetsgivaren språkstudier. Majoriteten av klienterna är finskspråkiga eller tvåspråkiga. 

Vi förutsätter att du är flexibel och samarbetskunnig med ett etiskt arbetssätt och att du delar våra värderingar i utvecklings- och teamarbete. För att sköta uppgiften behövs god förmåga att känna igen klientens styrkor och förstärka dem.

Erfarenhet av motsvarande arbetsuppgifter räknas som merit. Den som blir vald bör uppvisa ett godtagbart läkarintyg över sitt hälsotillstånd samt utdrag ur straffregistret. Språkkunskaperna uppvisas med intyg. Vid anställningen tillämpas en prövotid på fyra månader.  Tillträde enligt överenskommelse. För att sköta tjänsten krävs användning av egen bil.  

Lön enligt AKTA.

Närmare uppgifter om ges av socialservicechef Heidi Ulriksson, tel. 02-4585700, e-post heidi.ulriksson@pargas.fi.

Ansökan ska i första hand lämnas in i elektronisk form via www.kuntarekry.fi, jobbnummer 205898. Ansökan med tillhörande betyg och intyg kan även skickas till adressen Pargas stad, social- och hälsovårdsavdelningen, Strandvägen 28,21600 Pargas eller per e-post socialcentralen@pargas.fi senast 12.12.2018  kl. 12.00.

Skriv ut
Dela |
Upp