Mene sisältöön


Tervetuloa varhaiskasvatuksen kotisivuille!

Paraisten kaupunki tarjoaa alle kouluikäisille lapsille monipuolisia varhaiskasvatuspalveluja. Vanhempainrahakauden jälkeen vanhemmat voivat valita lapsensa hoidon seuraavista vaihtoehdoista:

  • Lasta hoidetaan kotona. Jos perheessä on alle 3-vuotias lapsi, perhe voi hakea kotihoidon tukea. Kotona hoidettavat lapset ja heidän perheensä voivat käyttää avoimen päivähoidon varhaiskasvatuspalveluja menettämättä kotihoidon tukea.
  • Lapsi on joko kokoaika- tai osa-aikahoidossa kunnan järjestämässä hoitopaikassa. Päivähoitopaikka voi olla päiväkodissa tai perhepäivähoidossa. Perhepäivähoito järjestetään perhepäivähoitajan omassa kodissa tai ryhmäperhepäivähoitona.
  • Lapsi on hoidossa yksityisessä päiväkodissa yksityisen hoidon tuella.
  • Lapsen hoito järjestetään yksityisen hoidon tuella, jolloin lapsen hoitajana on kaupungin hyväksymä yksityinen perhepäivähoitaja tai perheen palkkaama hoitaja.

border.jpg

Ajankohtaista

gaddan_logo.jpgKalakamut ovat taas lähteneet kiertelemään sumpuissaan Paraisten kaupungin varhaiskasvatuksen toimipisteissä kevääseen 2018 asti.
Seuraa heitä blogissa!border.jpg

fdv#smapeddagen.jpg

Uusi varhaiskasvatussuunnitelma on otettu käyttöön ja sitä juhlittiin koko Suomessa 5.9.2017. Kuvassa Paraisten perhepäivähoidon lapset ovat kokoontuneet piknikille Jupiterpuistoon juhlimaan.
Päiväkodeissa ja ryhmäpäiväkodeissa päivä huomioitiin pitämällä  Avoimien ovien-päivää.

border.jpg

LEIKKIPUISTO ON HYVÄ VAIHTOEHTO VARHAISKASVATUKSELLE
Paraisilla on kolme leikkipuistoa, jossa on ohjattua toimintaa: Ankkuripuisto Paraisilla, Nauvon leikkipuisto sekä Utön leikkipuisto. Leikkipuistotoiminta on ensisijaisesti tarkoitettu perheille, joiden lapset eivät ole kunnallisessa päivähoidossa. Leikkipuistotoimintaa voi siten hyödyntää menettämättä kotihoidon tukea.

Ankkuripuisto

Perhetalo Ankkurin yhteydessä Paraisilla toimii päivähoidon leikkipuisto Ankkuripuisto, joka on avoinna kaikkina arkipäivinä koulujen toimintavuotena.  Ankkuripuistossa on lapsiparkkitoimintaa maanantaista torstaihin klo 9–12 ja perhepuistotoimintaa perjantaisin klo 9-12 (ilmainen). Perheet ovat kuitenkin tervetulleita kaikkina päivinä. Aikuisilla on siis myös mahdollisuus jäädä lapsen kanssa puistoon.  Perjantaisin järjestämme metsäretkiä koko perheelle. Lisätietoja Ankkuripuiston henkilökunnalta puh. 044 259 1826 tai täältä.

Nauvon leikkipuisto
Nauvon leikkipuisto sijaitsee kunnantuvan yhteydessä ja on avoinna maanantaisin ja tiistaisin klo 9-11.30 koulujen toimintavuotena.  Lisätietoja täältä.

Utön leikkipuisto

Utolekpark1.jpg

Utön leikkipuistotoiminta on alkanut syksyllä 2016.
Lisätietoja puh. 040 488 5976

border.jpg

Tulosta
Jaa |
Sivun alkuun