Mene sisältöön


AJANKOHTAISTA

rakentajat_uusi.jpg

Kesätiedote

Rakennusvalvonta on toiminnassa koko kesän. Katselmukset on hyvä varata hyvissä ajoin, niihin voi olla hiukan tavallista pidempi jonotusaika. Lupapäätöksiin voi myös tulla hiukan pidempi käsittelyaika. Tarkastushenkilökunta ei ole toimistolla koko aikaa, joten tapaamisiin on syytä varata aika. Ajan voi varata nettiajanvarausohjelman kautta, asiakaspalvelusta 044-3585902 tai 040 4885914, sähköpostilla rakennusvalvonta@parainen.fi. Tekstiviestejä ei kannata käyttää kesäaikana, koska ne eivät siirry eteenpäin, jos kyseinen henkilö on kesälomalla.

Lupiin vaadittavia karttapaketteja ei tehdä 10.7-6.8 välisenä aikana, joten ne on hyvä tilata hyvissä ajoin. Muutoin karttapaketin tilausaika on keskimäärin kaksi viikkoa.

Arkistohakuja ei kesäisin yleensä ehditä tekemään, joten niihinkin on hyvä varata riittävästi aikaa ennakkoon. Arkistohaun keskimääräinen tilausaika on 2-6 viikkoa riippuen laajuudesta.

Rakennuslupien keskimääräinen käsittelyaika on 4-6 viikkoa ja toimenpidelupien 3-5 viikkoa

Aurinkoista kesää toivottaa!

Rakennusvalvonnan henkilökunta

_____________________________________________

Koulutus-/infotilaisuus 23.5. klo 14–18

Kiitos aktiivisesta osallistumisesta infotilaisuuteen.
Tilaisuuden materiaalit saa sähköisessä muodossa - ota s-postilla yhteyttä rakennusvalvontaan.

Yt,Rakennusvalvonta

_________________________________

Suomen rakentamismääräyskokoelma uudistuu vuoden 2017
aikana kokonaisuudessaan. Jo voimassa olevat uudet määräykset löydät alla olevan linkin takaa ympäristöministeriön sivuilta.

Ympäristöministeriön rakentamismääräyskokoelma


Kokoelman rakenne tulee muuttumaan aikaisemmista kirjaimilla nimetyistä määräyksistä eri osioiden alle. Esimerkiksi Suunnittelu ja valvonta ‑kohta korvaa aikaisemmat A1- ja A2-määräykset.

Terveisin
Rakennusvalvonta

______________________

Infotilaisuus 26.1.2017

Kiitos aktiivisesta osallistumisesta infotilaisuuteen.
Tilaisuuden materiaalit saa sähköisessä muodossa - ota s-postilla yhteyttä rakennusvalvontaan.
Seuraava infotilaisuutta suunnitellaan jo loppukeväälle.

Yt,Rakennusvalvonta

Tässä esimerkki pientalon huoltopäiväkirjasta:Rakennusvalvonta tiedottaa asiakastyytyväisyyskyselystä 2016

Asiakastyytyväisyyskyselyitä lähetettiin lokakuussa 2016 noin 150 kpl. Kyselyt lähetettiin satunnaisesti valituille henkilöille, jotka olivat hakeneet lupaa tai tehneet ilmoituksen vuoden 2010 tai 2014 aikana ja joiden kohde on jo loppukatselmoitu.

Vastauksia palautui 55 kpl. Kyselyyn vastanneiden kesken arvottiin viisi kahden hengen elokuvalippupakettia. Elokuvaliput on lähetetty voittajille.

Tekstimuotoisissa vastauksissa toivottiin yhdenmukaista tulkintaa kaavoista. Käsittelyaikaan toivottiin nopeutta varsinkin kesäaikaan. Kyseltiin, ovatko tarkastajien neuvot tietoa vai mielipiteitä. Lupamaksuja toivottiin alemmaksi. Myös digitalisointia toivottiin. Lisäksi koettiin, että henkilökunta on osaavaa, mutta että itse prosessi on hankala ja työläs.

Vastaukset on käyty lävitse rakennusvalvonnan yksikköpalaverissa. Vastauksia tullaan käsittelemään vielä useamman kerran sisäisissä koulutuksissa. Todettiin myös, että joitakin asioita on jo pystytty korjaamaan, kun lupien kokemusvuoden tilannetta verrataan vuoteen 2016.

Rakennusvalvonta kiittää kaikkia mielipiteistä, kehitysehdotuksista ja kiitoksista.

Asiakastyytyväisyyskyselyn tulokset 15.12.2016


        _________________________________________________


Sähköinen lupahakemusjärjestelmä ja ajanvaraus!


Nyt voit varata puhelinajan tai tapaamisajan rakennustarkastajille ja tarkastusinsinööreille kotisivujemme nettiajanvarausohjelman kautta. Sinun tarvitsee vain valita, kenelle haluat ajan (tarkastajan nimen perässä lukee kunta-alue, johon olet aikaa varaamassa) ja täyttää oma nimesi ja puhelinnumerosi. Mikäli haluat varata ajan jollekin toiselle kunta-alueelle, onnistuu se soittamalla asiakaspalvelunumeroihin tai lähettämällä sähköpostia rakennusvalvontaan.

Tarkastushenkilöiden vastuualueet löytyvät TÄÄLTÄ.

Sähköiseen ajanvarausjärjestelmään pääset TÄÄLTÄ.

Jos varaatte puhelinajan, niin teille soitetaan kyseisenä ajankohtana ilmoittamaanne puhelinnumeroon.


Rakennusvalvonta on ottanut käyttöön myös sähköisen lupahakemusjärjestelmän Lupapiste.fi:n. Lupapisteessä voit hakea toistaiseksi vain rakennuslupaa. Voit hoitaa asioinnin neuvontapyynnöstä tai kontaktista alkaen koko hankkeen ajan aina valmistumiseen saakka. Toimenpideluvat ja ilmoitukset toistaiseksi vain paperisena kuten ennenkin. Palvelu ohjaa tekemään hakemuksen tai ilmoituksen yksityiskohtaisesti.

TÄÄLLÄ voit hakea lupaa sähköisesti.

HUOM! Yksi toimenpide per hakemus (vaikka Lupapiste sallii useamman toimenpiteen)

lupapiste_fi.jpg


Tulosta
Jaa |
Sivun alkuun