Till innehållet


Vårfest på Fridhem 16.5.2012

Servicehuset Fridhem i Houtskär har under åren 2009 – 2011 renoverats. Köket har renoverats och förstorats, matsalen har förnyats och på serviceboendet har omändringsarbeten gjorts. Bastu har byggts, kanslierna har förnyats och tvättstugan har flyttats till boendeenheten. Personalen har, i den gamla tvättstugan, fått ändamålsenliga omklädningsrum och hela huset har försetts med sprinkler.

Hösten 2011 anlades äntligen den trädgård, som Houtskär kommun ville använda en del av morotspengarna till, på servicehusets södra sida. Området stenbelagdes och det planterades bärbuskar, äppel- och körsbärsträd och övriga buskar och blommor.

 De boende och personalen har under renoveringstiden fått utstå buller, damm och övriga olägenheter. Vardagsrutinerna har försvårats av att bo och jobba på en byggarbetsplats. Äldreomsorgschefen Gun Sirén förslog att en kombinerad renoverings/vårfest skulle ordnas när renoveringen var klar. Personalen hade tillsatt en arbetsgrupp som planerat festen, skött alla praktiska arrangemang som inbjudningskort, sånghäften, dukning och städning efter festen.

Fridhems varfest.jpg
Festdukad matsal
 

”Välkommen på vårfest 16.5 kl. 14” stod det på inbjudan som alla boende, de som regelbundet besöker Fridhem och matsalen och personalen fick.

Festen inleddes med att en kvartett från Brahe Djäknar sjöng vårsånger varefter Gun Sirén hälsade alla välkomna.

Gästerna bjöds på ”Fisksymfoni på pärta”, ”Filékubb med gratäng, baconlindad sparris, grillad tomat på en spegel rödvinssås” och som dessert ”Vårdröm med sommarsmak”.

Under festen underhölls gästerna av Brahe djäknar kvartetten, Laila Björkstam som läste vårdikter och Rune Henriksson som spelade dragspel. Leila Biström och Cilla Rehn drog allsången tillsammans med Rune.

Festen avslutades med kaffe och prinsesstårta. Gästerna var mätta, belåtna och trötta när den nästan tre timmar långa festen avslutades med att personalen fick varsin ros för allt extra arbete renoveringen medfört.

 

 

 

 

 

Fridhems terapitradgard.jpg
Fridhems terapiträdgård

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

meny.jpg
Fisksymfoni på pärta
 

Upp