testi

Till innehållet

Gäddan o gänget i farten igen!

28.4.2017 Gäddan och gänget - Kalakamut
gaddanflyger.jpg De flesta gäddor håller sig under havsnivå, helt enkelt för att de simmar i havet. Men inte den gädda som känner alla dagisbarn i Pargas, minsann! Han har befunnit sig på 10 000 meters höjd över havet och fått lufta sina fenor i ett vårligt och grönskande Frankrike. Där deltog han, tillsammans med koordinatorerna för Skärgårdshavets biosfärområde, på en stor internationell konferens för alla biosfärområden på norra halvklotet. Gäddan fick rungande applåder när han berättade om det arbete kring hållbar utveckling som ”Gäddan och gänget” gör i alla dagvårdsenheter inom Pargas stad.

Tidigare har gäddan berättat för dagisbarnen om samhörighet och barnens rättigheter, sopsortering och om hur Östersjön mår. Nu har han på gång ett nytt projekt, som ska handla om varifrån vår mat kommer. Så från och med hösten kommer dagisbarnen igen att få bekanta sig med ”Gäddan och gänget” och gängets sump fylld med roliga uppgifter. Gäddan nynnar på en ny sång och vickar i takt med stjärtfenan, så vi misstänker att han kommer att vilja att barnen ska sjunga och dansa med.

Liksom många andra fiskar nuförtiden har Gäddan många bollar i luften. Dels övervakar han planeringen av ett Knattelabb i Skärgårdscentret Korpoström, dels har han nåt häftigt på gång i Centralparken i Pargas. Så det lönar sig att hålla koll på vad han har för sig, så man inte missat något kul!
Kommentera

Namn *

E-post *

WWW

Kommentar*

Ange nummer fem som siffra*

* är obligatoriska
Vi publicerar inte e-postadresser. Namn och adress används endast för att identifiera författaren. Skickade meddelanden kontrolleras innan publicering.
Skriv ut
Dela |
Upp