Till innehållet


Yles tv-serie Elossa 24h filmas i Houtskär

14.9.2016
elossa.jpg


Onsdagen den 21 september 2016 filmas en unik tv-serie i Finland. Det som gör serien unik är dess produktionssätt: hela serien filmas under ett dygns tid.

Totalt 40 kameramän och ett stort antal andra tv-proffs filmar gripande händelser och människoöden på finska sjukhus och inom finsk hälso- och sjukvård under 24 timmar på nio olika orter: i Helsingfors, Tammerfors, Åbo, Pargas, Uleåborg, Kuopio, Rovaniemi, Tavastehus och Nilsiä. Resultatet blir en tv-serie på sju avsnitt benämnd Elossa 24h som kommer att sändas på Yle TV1 i januari nästa år.

Serien kommer alltså att filmas också i Pargas, närmare bestämt i Houtskär: den 21 september följer filmgruppen med skärgårdsläkaren Nina Alopaeus i hennes arbete på hälsostationen i Houtskär.

Tv-serien Elossa 24h visar berättelser från levande livet om patienter och deras anhöriga och om personal som vårdar och behandlar dem. Tiotals kameragrupper filmar under dagen på flera olika sjukhus, hälsovårdscentraler, jourmottagningar, i ambulanser, larmutryckningar och helikoptrar runt om i Finland. Serien visar hurdan professionalism och hurdant maskineri det behövs inom offentlig hälso- och sjukvård i vårt land under 24 timmar. Serien produceras för Yle TV1 av ITV Studios Finland.

Serien baserar sig på ett brittiskt tv-format "Keeping The Nation Alive" från 2013 som har utvecklats av ITV Studios. Formatet har varit framgångsrikt och det har sänts i flera länder runt om i världen, bl.a. i Storbritannien, Danmark, Norge, Holland, Kanada, Australien och Irland.


Skriv ut
Dela |
Upp