Till innehållet


TV-serien Kaupunki uusiksi besöker Pargas 4–6.6.2014 - har du förslag på områden som är i behov av lite upplyftning?

23.4.2014
 

 

Ett tiotal unga arkitekter, med andra ord kollektivet Uusi kaupunki*, beger sig ut på uppdraget att planera om våra städer. Yle filmar gruppens besök och visar dem i slutet av året i en ny programserie kallad Kaupunki uusiksi.

Under serien besöker arkitekterna större regionala centrum som bland annat Uleåborg och Jyväskylä, men också vår skärgårdsstad Pargas. Turismen och naturresurserna har skapat grunden för vår stads identitet, men räcker de mer som grundstenar för en levande stad? Pargas del av serien Kaupunki uusiksi filmas i Pargas centrum den 4–6 juni.

Målet med tv-serien är att göra stadsplaneringen synlig och öka stadsbornas möjlighet att påverka sin omgivning. Dessa offentliga kampanjer ger arkitekternas arbete mer synlighet och uppmuntrar stadsborna till dialog med planerarna.

Vi hoppas därför få in stadsbornas, dvs. just dina, förslag på områden eller objekt som är i behov av lite upplyftning eller varför inte en större omvandling! Vi ser fram emot idéer – gärna med motivering – senast 8.5.2014 antingen per e-post till Heidi Saaristo-Levin eller till adressen Heidi Saaristo-Levin, Pargas stad, Strandvägen 28, 21600 Pargas.

Vi kommer att presentera de utvalda objekten i Pargas Kungörelser i maj och arkitekternas förnyelseidéer på Pargasdagarna fredagen 6.6.2014. Vi återkommer med mer exakt information om programmet på vår webbplats och i Pargas Kungörelser närmare den aktuella tidpunkten.

 

* UUSI KAUPUNKI är ett kollektiv bildat av unga arkitektbyrå
Upp