Mene sisältöön


Iniön käyntisatama vihittiin käyttöön

20.6.2013
inio.jpg
   

Uudistettu Norrbyn käyntisatama Iniössä vihittiin käyttöön keskiviikkona 19. kesäkuuta 2013. 

Iniön Norrby sijaitsee useiden vilkkaasti liikennöityjen pienveneväylien läheisyydessä, ja Iniön kirkonkylä on suosittu matkakohde sekä veneilijöiden että muiden matkailijoiden keskuudessa. Norrbyvikenin kehittämiseen houkuttelevaksi käyntisatamaksi ja samalla paikallisen elinkeinoelämän, lähinnä palvelualan ja kaupan, kehittämiseen oli selvää tarvetta. Myös vierasvenesatamaa ympäröivän ranta-alueen ympäristö oli siistimisen tarpeessa. 

Suunnittelu aloitettiin vuonna 2011 ja työt satamassa käynnistyivät kesällä 2012. Kokonaisuudesta on vastannut Paraisten kaupunki, ja eri urakoitsijat ovat toteuttaneet hankkeen eri työvaiheet. 

Työ on koostunut käytännössä kahdesta kokonaisuudesta: saunan, käymälät ja suihkut käsittävien uusien huoltotilojen rakentamisesta sekä satama-altaan ruoppaamisesta ja uuden rantalaiturin ja betonilaiturin rakentamisesta. 

Erityispiirteenä huoltotiloissa on se, että sauna on rakennettu niin, että perheet voivat saunoa yhdessä sen sijaan, että sauna olisi erillinen naisille ja miehille. 

Nämä kaksi hankekokonaisuutta on rahoitettu Varsinais-Suomen liiton kautta saaduin Euroopan aluekehitysrahaston varoin sekä Varsinais-Suomen ELY-keskuksen kautta saaduin Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman 2007–2014 varoin. Tarkoitukseen on käytetty myös osa Paraisten kaupungin vuoden 2009 kuntaliitoksen yhteydessä saamasta yhdistymisavustuksesta. Iniön kunnanvaltuuston ennen kuntaliitosta tekemän päätöksen mukaisesti suurin osa Iniön yhdistymisavustusosuudesta käytettiin Norrbyn satamaan. Kokonaisbudjetti on ollut noin 1,8 miljoonaa euroa.

inio2.jpg 

Sivun alkuun