Till innehållet


Pargas on tour - en underhållningsmaskin startar den 18.3!

16.3.2011
ontour.JPG
Nu ger sig Pargas igen ut på turné i Pargas. Ja, så knasigt som det låter är det. En underhållningsmaskin startar på fredagskvällen den 18.3 och avslutar i Iniö den 27.3. Det är en programhelhet med uppträdanden från olika delar av Pargas som vill underhålla publiken.


Första gången Pargas var på turné var år 2009 då kommunen just hade bildats och nu är det dags igen. Det blir mängder av musik, lite dans, stand up och allsång. En del av de uppträdande är med alla fem dagar, några färre gången och någon deltar bara en gång i en kommundel i Pargas. Det gemensamma för alla uppträdanden är att de bor, har bott eller jobbar i Pargas.

För turnén har grundats ett husband bestående av erfarna underhållare/musiker så som Riddo Ridberg, Mats Prost, Tony Nurmi och Manku Ekman. De kompar bla Gustav Nyström från Korpo som sjunger moderna hits.

För stå-upp komiken svarar Simon Karlsson, som ju redan har uppträtt i många sammanhang, men också en ny stå-upp förmåga: Calle Wikman. Stand up är en konstform som kräver intelligens, mod, iakttagelseförmåga och givetvis humor. Kolla in vad Pargaskillarna kan.

Därtill kommer att man i någon kommundel att få höra jazz av Catharina Ahlstrand-Jalonen och Tapani Jalonen, i någon annan kommundel blir det mer irländskt inspirerade toner genom bandet Rizzel. Någonstans kommer Bruce Springsteen bandet Bruce Almighty att träda fram, likson spelmanslaget Sydwest.

På en del ort kommer golvet att vara ett instrument, då Musikinstitut Arkipelags steppelever kommer att uppträda. Även deras lärare Jussi Lindroos kommer att framföra något nummer.

En hel del unga musiker kommer också att uppträda i de olika kommundelarna bla Otto Mäki och Tommy Karlsson från Nagu, samt bandet Antonius Block från Pargas. Antonius Block som gjorde småsuccé med sin melodiösa indierock då de uppträdde på stadens självständighetsfest i december 2010. Därtill kommer det att bli musikstycken framförda på saxofon av Kalle Grönroos och sång av Ida Wahtera.

Därutöver blir det lite allsång och kanske någon överraskning. Närmare program för respektive kommundel kan man hitta på Pargas stads hemsida och kultur…

Pargas on tour besöker följande ställen:

  • Fredag 18.3 kl. 19 Framnäs, Nagu

  • Lördag 19.3 kl.19 Kommunalgården, Korpo

  • Söndag 20.3 kl. 15 Vesterlid, Houtskär

  • Fredag 25.3 kl.19 Brandkårshuset, Pargas

  • Söndag 27.3 kl. 15 Snäckan, Iniö

Inträdet är fritt.

Upp