Till innehållet


Väståboland på Resemässan 2010

25.1.2010


Väståboland på Resemässan 21.-24.1.2010

matkamessut 2010 059.JPG 

matkamessut 2010 078.JPG 

Åbo Skärgård utsågs till Kotimaan Helmi inför Resemässan Matka 2010.  Till Kotimaan Helmi (=Hemlandspärla) utses ett område, en stad eller en kommun som skiljer sig från mängden samt stödjer mässans tema.

Eftersom det ekonomiska läget gynnar närturism, uppskattas även den inhemska kulturen. Lokalmat, finska traditioner, hantverk, dialekter osv. intresserar allt mer. Det här syntes också på mässan, som i år hade 81 537 besökare .

– Jag är verkligen glad att Åbo Skärgård valdes till Kotimaan Helmi. Regionens färgrika historia och kultur erbjuder många fascinerande destinationer att bekanta sig med, säger Rilla Engblom, utställningsgruppchef på Finlands Mässa.

Åbo Skärgård har en färggrann historia och många unika traditioner.
– Områdets charm och originalitet måste upplevas av var och en själv, tycker Niclas Gestranius, marknadsföringschef för Väståboland.

Åbo Skärgård är sommartid ett populärt resemål i hemlandet och Skärgårdens Ringväg är en populär rutt för både cyklister, motorcyklister, bilister och husvagnsturister. Även båtfolk föredrar skärgårdens imponerande landskap.

– Vi anstränger oss heltid för att hålla området populärt och vi tycker att samarbetet med Resemässan Matka är en utomordentlig chans att marknadsföra och visa upp Åbo Skärgård, fortsätter Gestranius.

Åbo Skärgård, som består av 20 000 öar och skär, är en del av världens största skärgårdsområde. I skärgårdsområdet finns otaliga övernattsmöjligheter, restauranger, affärer och hobbymöjligheter. Genom hela området går Skärgårdens Ringväg som förenar öarna till ett pärlband.

www.skargarden.fi

www.matkamessut.fi

 Upp